Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, kuřecí maso je vždy dobrou volbou. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na kuře s rýží z jednoho hrnce, pomocí kterého vykouzlíte paličky dokonale měkké zevnitř a křupavé zvenku.
Recept – kuřecí paličky
Ingredience
- 4 kuřecí paličky
- 250 g rýže
- 500 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky pepře
- Nasekaná petrželová nať
Příprava
1. Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů. Hlubší zapékací mísu vymažte olejem.
2. Rýži vysypte a rozprostřete po celém povrchu zapékací mísy. Poté rýži zalijte vodou, přidejte nasekanou petrželovou nať, lžičku soli, lžičku pepře a jemně promíchejte.
3. Kuřecí paličky osolte a opepřete, poté položte na rýži.
4. Pečeme na 200 stupňů, zhruba 45-60 minut.
TIP: Podávejte s čerstvým listovým salátem.
Uvařte si kuřecí kuskus na indický způsob z jednoho hrnce
Kuřecí maso je v českých kuchyních využíváno opravdu velmi často. Pokud byste chtěli vyzkoušet něco jiného než klasické pečené kuře, kuřecí řízek či rizoto, dejte šanci kuřecímu kuskusu na indický způsob. Tento recept je nejen velmi chutný, ale navíc si v kuchyni neušpiníte hromadu nádobí, protože potřebovat budete pouze jeden hrnec.