E1100 - Amyláza

Zakázaný enzym

  • Stupeň škodlivosti 1 - Látka vyskytující se v přírodě, získaná synteticky
  • Látka živočišného původu
  • Látka je zakázaná v EU a ČR - Látky zakázané přidávat do potravin v EU. V jiných zemích může být jejich použití povoleno. Zákaz automaticky neznamená, že je látka škodlivá, pouze se zde nesmí prodávat potraviny, které ji obsahují.

Popis E1100 - Amyláza

Amyláza je enzym, který slouží jako antibakteriální látka, prodlužuje dobu použitelnosti potravin. Prodlužuje proces pečení pečiva a zlepšuje barvu povrchové kůrky. Štěpí škroby na sladký glukózový sirup. Amyláza je obsažena ve slinách a žlázách lidského organismu a zvířat.

Využití E1100 - Amyláza

Využívá se při výrobě chleba, glukózových sirupů, alkoholických nápojů, piva, jablečného džusu, čokolády, mouky, upraveného škrobu, majonézy. U těchto potravin prodlužuje jejich trvanlivost. Využívá se také jako odstraňovač skvrn a v medicíně nachází využití v boji proti zánětům.

Účinky E1100 - Amyláza na organismus

Amyláza se považuje za bezpečnou přísadu.

Stupeň škodlivosti1
Živočišného původuANO
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRANO

Tabulka zobrazuje vliv E1100 - Amyláza na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.