E1404 - Oxidovaný škrob

Stabilizátor a zahušťovadlo

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E1404 - Oxidovaný škrob

Při jeho výrobě dochází k narušování glukosidických vazeb a vznikají karbonylové a karboxylové skupiny. Škrob naše tělo rozloží a zpracuje na glukózu.

Využití E1404 - Oxidovaný škrob

  • Stabilizátor - Jsou látky udržující fyzikálně-chemické vlastnosti potravin
  • Zahušťovadlo - Jsou látky, které zvyšují viskozitu potraviny

Oxidovaný škrob se využívá jako stabilizátor a zahušťovadlo. Vyrábějí se z něj různé želé sladkosti, bonbóny, chilli omáčky a další potraviny, které vyžadují vyšší hustotu jejich konzistence.

Účinky E1404 - Oxidovaný škrob na organismus

Stejně jako u normálních škrobů nejsou známy žádné negativní účinky.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E1404 - Oxidovaný škrob na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.