E1405 - Škrob pozměněný působením enzymů

Stabilizátor a zahušťovadlo

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E1405 - Škrob pozměněný působením enzymů

Přítomnost enzymatických změněných škrobů vyvolává u jídel sladkou chuť. Působením enzymů vznikají v potravě běžně přijímané. Škrob naše tělo rozloží a zpracuje na gluközu.

Využití E1405 - Škrob pozměněný působením enzymů

  • Stabilizátor - Jsou látky udržující fyzikálně-chemické vlastnosti potravin
  • Zahušťovadlo - Jsou látky, které zvyšují viskozitu potraviny

Používá se jako stabilizátor nebo zahušťovadlo všude tam, kde se využívají klasické škroby, např. v instantních polévkách.

Účinky E1405 - Škrob pozměněný působením enzymů na organismus

Nejsou známy žádné negativní účinky.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E1405 - Škrob pozměněný působením enzymů na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.