E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza

Emulgátor, stabilizátor a zahušťovadlo

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza

Jedná se o bílý nebo mírně nažloutlý či našedlý hygroskopický prášek či zrnka. Látka je bez zápachu

Využití E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza

  • Stabilizátor - Jsou látky udržující fyzikálně-chemické vlastnosti potravin
  • Emulgátor - Jsou látky umožňující tvorbu stejnorodé směsi dvou či více jinak nemísitelných kapalných fází nebo které tuto směs udržují (to jsou látky podporující vznik emulzí)
  • Zahušťovadlo - Jsou látky, které zvyšují viskozitu potraviny

Látka se využívá jako emulgátor, stabilizátor a zahušťovadlo.

Účinky E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza na organismus

U látky nejsou známy nežádoucí účinky.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.