E477 - Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami

Emulgátor a stabilizátor

  • Stupeň škodlivosti 1 - Látka vyskytující se v přírodě, získaná synteticky
  • Látka živočišného původu

Popis E477 - Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami

Jedná se bílé voskovité vločky, pevné látky nebo perličky.

Využití E477 - Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami

  • Stabilizátor - Jsou látky udržující fyzikálně-chemické vlastnosti potravin
  • Emulgátor - Jsou látky umožňující tvorbu stejnorodé směsi dvou či více jinak nemísitelných kapalných fází nebo které tuto směs udržují (to jsou látky podporující vznik emulzí)

Látky jsou využívány jako stabilizátory a emulgátory, které se uplatňují při pečení dortů, bábovek a podobných výrobků, v nichž stabilizují vzniklé emulze, napomáhají smísení tuku s tekutinou a podporují spojení vzduchu a tuku. Objevují se v různých margarínech, majonézách, tucích, instantních polévkách a ochuceném a sušeném mléku.

Účinky E477 - Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami na organismus

U látky nebyly zjištěny negativní účinky.

Stupeň škodlivosti1
Živočišného původuANO
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E477 - Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.