E512 - Chlorid cínatý

Stabilizátor a antioxidant

  • Stupeň škodlivosti 4 - Přísada, která je v podezření jako příčina alergií, hyperaktivity, stresu

Popis E512 - Chlorid cínatý

Chlorid cínatý je bílá krystalická látka rozpustná ve vodě.

Využití E512 - Chlorid cínatý

  • Stabilizátor - Jsou látky udržující fyzikálně-chemické vlastnosti potravin
  • Antioxidant - Jsou látky prodlužující trvanlivost potraviny a chránící ji proti zkáze způsobené oxidací, která se může projevi zejména žluknutím tuků nebo barevnými změnami potraviny

Využívá se jako ochucovadlo, redukční činidlo používané zejména v nápojích obsahující oxid uhličitý a antioxidant. Vyskytuje se dále v konzervovaném chřestu, fazolích a rajčatových šťávách. Při výrobě plechovek se používá malé množství chloridu cínatého.

Účinky E512 - Chlorid cínatý na organismus

Může způsobit odvápnění kostí, hromadění cínu ve slezině, poruchy krevního obrazu a poškození vnitřních orgánů.

Stupeň škodlivosti4
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E512 - Chlorid cínatý na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.