E513 - Kyselina sírová

Regulátor kyselosti

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E513 - Kyselina sírová

Kyselina sírová je bezbarvá až lehce hnědá žíravá kapalina olejovité konzistence. Při manipulaci s touto kyselinou je potřeba velká opatrnost.

Využití E513 - Kyselina sírová

  • Regulátor kyselosti - Jsou látky, které mění či udržují kyselost či alkalitu potraviny

Působí v potravinách jako okyselující látka. Používá se při výrobě potravinářských přísad a napomáhá při zpracování potravin, například alkoholických nápojů a sýrů (přidává se do nich v bezpečném množství).

Účinky E513 - Kyselina sírová na organismus

V množství, které se přidává do potravin je tato látka bezpečná.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E513 - Kyselina sírová na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.