E517 - Síran amonný

Látka zlepšující mouku

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E517 - Síran amonný

Síran amonný tvoří bezbarvé nebo bílé krystaly nebo zrnitý materiál bez zápachu. Látka je stabilní do teplot 280°C. Výborně se rozpouští ve vodě. Pomáhá kvasným procesům a zlepšuje kvalitu vstupních surovin.

Využití E517 - Síran amonný

  • Látka zlepušující mouku - Jsou látky jiné než emulgátory, které se přidávají k mouce nebo do těsta za účelem zlepšení její pekařské kvality

Používá se ke zlepšení kvality mouky a napomáhá droždí kynout. Z toho důvodu se používá převážně v pekařství. Je možné látku použít jako nosič nebo rozpouštědlo.

Účinky E517 - Síran amonný na organismus

U látky nebyly zjištěny negativní účinky a látka je považována za bezpečnou.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E517 - Síran amonný na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.