E526 - Hydroxid vápenatý (Hašené vápno)

Bezpečný regulátor kyselosti

  • Stupeň škodlivosti 1 - Látka vyskytující se v přírodě, získaná synteticky

Popis E526 - Hydroxid vápenatý (Hašené vápno)

Hydroxid vápenatý jsou bílé nebo téměř bílé pecičky, roubíky, vločky a odlitky. Považuje se za bezpečný. Slouží k úpravě pH, ke zpevňování potravin při jejich konzervování nebo prodloužení trvanlivosti vajec.

Využití E526 - Hydroxid vápenatý (Hašené vápno)

  • Regulátor kyselosti - Jsou látky, které mění či udržují kyselost či alkalitu potraviny
  • Plnidlo - Jsou látky přispívající k objemu potravin bez většího zvyšování její energetické hodnoty

Používá se k regulaci kyselosti ovocných šťáv, vína a nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dále se využívá při zpracování tresek, sladové vody, bílení stěn chlévů, malty.

Účinky E526 - Hydroxid vápenatý (Hašené vápno) na organismus

U látky nebyly zjištěny negativní účinky.

Stupeň škodlivosti1
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E526 - Hydroxid vápenatý (Hašené vápno) na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.