E527 - Hydroxid amonný

Bezpečný regulátor kyselosti

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E527 - Hydroxid amonný

Hydroxid amonný je bezpečná látka a slouží k úpravě pH a pomáhá jako kypřící látka.

Využití E527 - Hydroxid amonný

  • Regulátor kyselosti - Jsou látky, které mění či udržují kyselost či alkalitu potraviny

Používá se k regulaci kyselosti, zlepšuje rozpustnost kakaa a bílkovin, napomáhá také při zpracování pitné vody. Dále se využívá k výrobě cukrárenských a pekárenských výrobků nebo sýrů.

Účinky E527 - Hydroxid amonný na organismus

Při požití může poškodit zdraví. Při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky či očí. Hydroxid amonný se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a proto je tedy zcela bezpečný.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E527 - Hydroxid amonný na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.