E626 - Kyselina guanylová

Zvýrazňovač chuti a vůně

  • Stupeň škodlivosti 3 - Přísada nevhodná pro děti, alergiky, osoby citlivé na chemii v potravě
  • Látka způsobující alergie

Popis E626 - Kyselina guanylová

Kyselina guanylová je součástí nukleové kyseliny RNA.

Využití E626 - Kyselina guanylová

  • Látka zvýrazňující chuť a vůni - Jsou látky, které svou přítomností v potravině zvýrazňují její chuť a vůni

V potravinářství se používá jako dochucovadlo (látka zvýrazňuje chuť a vůni). Bývá složkou směsí, omáček, masných uzenin a výrobků, instantních polévek, konzervovaných potravin. Je také součástí aromat (smažené brambůrky, snacky)

Účinky E626 - Kyselina guanylová na organismus

Kyselina guanylová i její soli guanylany mohou zvyšovat koncentraci kyseliny močové v tkáních, moči a krevní plazmě. Lidé, kteří jsou náchylní k problémům s ledvinami, dnou nebo močovým ústrojím by se měli těmto přísadám vyhýbat.

Stupeň škodlivosti3
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieANO
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E626 - Kyselina guanylová na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.