E640 - Glycin

Zvýrazňovač chuti a vůně

  • Stupeň škodlivosti 1 - Látka vyskytující se v přírodě, získaná synteticky
  • Látka živočišného původu

Popis E640 - Glycin

Glycin je nejjednodušší neesenciální aminokyselina, která se v přírodě nachází v mnoha živočišných a rostlinných bílkovinách. Látka se vyskytuje ve formě bílé krystalické látky, která má sladkou chuť.

Využití E640 - Glycin

  • Látka zvýrazňující chuť a vůni - Jsou látky, které svou přítomností v potravině zvýrazňují její chuť a vůni

V potravinářství se používá jako dochucovadlo (zvýrazňovač chuti a vůně), želírující látka- Je také antioxidantem, který se využívá jako přísada proti žluknutí tuků a oleje. Používá se při zdobení cukrovinek. Také v čokoládě a jako přísada v alkoholických nápojích. Glycin je obsažen v proteinových nápojích a doplňcích stravy.

Účinky E640 - Glycin na organismus

Při vysokých dávkách této látky může dojít k vyčerpání organizmu.

Stupeň škodlivosti1
Živočišného původuANO
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E640 - Glycin na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.