Každý z nás má občas v kuchyni trable a nejde mu vše podle receptu. Nemusíte si ale dělat starosti, protože s těmito radami se vám povede zachránit oběd na poslední chvíli a omáčce vrátíte skvělou chuť. A to zcela jednoduše. Pokud se vám stane, že se omáčka při vaření trošku přichytí na dno hrnce, tak není ještě vše ztracené.
Jak na to?
- Prvním krokem je vždy zbavit omáčku připálenin a to tak, že ji přecedíte přes cedník do jiné nádoby. Je důležité, abyste nepřecedili žádný kousíček připáleniny. Na dně přichycené kousky v žádném případě neseškrabujte. Nikdy nemíchejte připálené jídlo, protože byste zničili nepřipálenou část.
- Poté co přecedíte omáčku a zbavíte se připálenin, nechte omáčku opět přijít k varu. Přidejte jednu oloupanou bramboru, abyste zneutralizovali nepříjemnou chuť. Vařte takto omáčku za stálého míchání zhruba 10 minut a pak bramboru vyndejte. Pokud vaše omáčka stále nemá chuť, jak jste si přáli, postup opakujte. Místo brambory lze použít i mrkev, korek a dokonce i chléb. V případě, že se rozhodnete omáčku zachránit pomocí korku, tak jej nejdříve vložte do sítka na koření.
- Připálenou omáčku lže zachránit i přidáním smetany. Mouku rozšlehejte ve smetaně a vmíchejte do omáčky. Přiveďte k varu a přidejte plátek citronu. Omáčku krátce provařte a přeceďte.
 

 
       
                 
                 
       
                 
                 
       
                 
       
                
































































































































