

13.12.2022
Rychlá a nenáročná večeře? Zkuste tento recept na slaný houbový koláč
slaný koláč s houbami, slaný houbový koláč, houbový koláč, recept houby, recept slaný koláč. Příprava vám nezabere moc času a výsledek bude lahodný!
Recept na slaný houbový koláč
Ingredience
- 400 g cibule
- 200 g hub (žampiony)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 75 g slaniny
- 3 lžíce oleje
- 75 g čerstvého sýra
- 2 lžíce mléka
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce a 1 žloutek
- 150 g zakysané smetany
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampiony nakrájíme na plátky a smícháme s citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na nudličky. Půl lžíce oleje rozehřejeme a slaninu opečeme v pánvi.
2. Přidáme cibuli a houby a při mírné teplotě za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Poté směs dáme do mísy. Na těsto smícháme čerstvý sýr, zbylý olej, sůl, žloutek a mléko. Vše dobře promícháme.
3. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Pečící formu vymažeme tukem nebo vyložíme pečícím papírem, smícháme cibuli s vejci, zakysanou smetanou a sýrem, osolíme, opepříme a vložíme do pečící formy.
4. Těsto na desce vyválíme o velikosti formy a opatrně jej položíme na cibulovou směs. Na koncích těsto přitlačíme k formě. Pečeme na 160-180 stupňů asi 35 minut. Poté koláč opatrně oddělíme od okrajů formy, vyklopíme na rovnou plochu a nakrájíme na 12 kousků.
Mohlo by Vás zajímat

Vyzkoušejte tento neodolatelný recept na kuřecí stroganoff
Připravte si skvělou večeři pro svou rodinu nebo přátele. Tento pokrm je oblíbený po celém světě a jeho příprava je jednoduchá a rychlá. Vaši chuťové buňky vám za to určitě poděkují!

Recept na špekové knedlíky s houbovou omáčkou
Hledáte zajímavý recept na oběd či večeři? Máme pro vás řešení! Vyzkoušejte náš skvělý recept na rakouské špekové knedlíky s houbami, který si zamiluje celá rodina.

Recept na francouzský koláč quiche, který je velmi jednoduchý na přípravu
Francouzská kuchyně je proslavená po staletí zdokonalujícími recepty s výraznou chutí. Gastronomie tvoří ve Francii jeden z pilířů tamní kultury. U jídla se tráví dlouhé hodiny a diskutuje se o nejrůznějších tématech, probíhá seznamování, poznávání a navazují se vztahy.

Křupavá kůžička a šťavnaté maso: Kuře cacciatore, které se rozplývá na jazyku
Přemýšlíte, co dnes uvařit? Máme pro vás recept na jedinečné kuře cacciatore, které vám rozhodně udělá radost. Kombinace křupavé kůžičky a šťavnatého masa vás zaručeně ohromí. Připravte si tuto lahůdku a přenesete se do italského venkova přímo z pohodlí svého domova.

Recept na vepřové medailonky na houbách: Jedno z těch jídel, co budete vařit pořád dokola
Vepřové medailonky na houbách jsou pokrmem, který si získá každého milovníka jemného masa a lahodné omáčky. Křehká vepřová panenka se skvěle snoubí s vůní lesních hub a smetanovým základem, což z něj dělá ideální jídlo pro každodenní oběd i slavnostní večeři. Připravit tento pokrm není složité a výsledek vždy stojí za to.

Křupavý cibulový koláč z listového těsta: Snadný recept s úžasnou chutí
Jednoduchý, rychlý a chuťově neodolatelný. Slaný cibulový koláč z listového těsta je ideální volbou pro rychlou večeři, pohoštění nebo svačinu. Připravte si tento výtečný koláč z několika základních surovin a užijte si dokonalou kombinaci křehkého těsta a sladké cibule.

Poznejte chuť pravé Číny: Kuřecí s houbami Moo Goo Gai Pan pro začátečníky
Jste zvědaví na exotické chutě a tradiční kuchyně? Vyzkoušejte recept na jedno z nejoblíbenějších čínských jídel, které je oblíbené i mezi začátečníky v přípravě asijských pokrmů. Kuřecí s houbami Moo Goo Gai Pan vás zavede do světa vůní a chutí vzdálené Číny.

Kapusta nemusí být nuda! 3 recepty, které si zamilujete
Kapusta bývá často podceňovaná, ale s těmito recepty se stane hvězdou vašeho jídelníčku! Ať už ji připravíte s klobásou, ve formě chutné polévky nebo s lesními houbami, vždy si pochutnáte. Vyzkoušejte tyto tři lahodné recepty a zjistěte, že kapusta rozhodně není nuda.

Co uvařit z vepřové kotlety? Vyzkoušejte tyto 3 recepty, které si zamilujete
Vepřová kotleta je skvělou surovinou pro rychlá a chutná jídla. Ať už ji upečete v troubě, připravíte na pánvi nebo podusíte se smetanovou omáčkou, vždy vás potěší svou šťavnatostí a plnou chutí. Vyzkoušejte tyto tři lahodné recepty.

Jak na hovězí Stroganov? Tento recept zaručí chuť, která vás dostane
Hovězí Stroganov je ikonické jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů po celém světě. Jeho kombinace jemných hovězích nudliček a krémové omáčky s houbami je zárukou úspěchu u každého stolu. Vyzkoušejte náš jednoduchý a osvědčený recept!