

28.06.2021
Vyrobte si tu nejlepší domácí zmrzlinu podle vaší chuti!
Máte nejraději vanilkovou, jahodovou nebo čokoládovou zmrzlinu? Pokud se nechcete omezovat nabídkou v obchodech a supermarketech, zkuste si vyrobit domácí zmrzlinu podle vaší chuti. Doma připravená pochoutka nejen osvěží, ale i mile překvapí všechny mlsné jazýčky.
Domácí zmrzlina
Připravit chutnou zmrzlinu není žádná atomová věda. Potřebovat budete pouze několik málo ingrediencí a mrazák. Dokonce se obejdete i bez zmrzlinovače, který sice práci ulehčí, ale je poměrně nákladný na pořízení, hlučný a v kuchyni zabírá nemalé místo.
To, co si doma sami připravíte, chutná dvojnásob. A v případě domácí zmrzliny je to svatá pravda, protože si můžete vytvořit nespočet příchutí, smetanových, jogurtových či tvarohových zmrzlin, s ovocem, čokoládou i s jedlými květinami. Na své si přijdou i vegani.
Několik tipů na domácí zmrzlinu
Pomerančové osvěžení s květy fialky
A začneme opravdu primitivně. Tato zmrzlina potěší všechny, kteří chtějí mít letní osvěžení hotové během několika vteřin a navíc milují tzv. vodové zmrzliny.
Ingredience:
- pomeranče – 2 kg
- květy fialek – hrst
Postup:
- Z pomerančů vymačkejte šťávu.
- Do formiček na nanuky nejprve vhoďte květ fialky a poté zalijte pomerančovou šťávou.
- Vložte dřívka, špejle a nechte několik hodin mrazit v ledničce.
TIP: Použít můžete i jakýkoliv ovocný džus.
RADA: Nemáte formičky na zmrzlinu? Nevadí, stejně poslouží i kelímky či skleničky.

Duhová zmrzlina ala jednorožec
I tato zmrzlina je vhodná pro vegany, protože při její přípravě použijete pouze ovoce. Tentokrát ale bude výsledný produkt hutnější.
Ingredience:
Postup:
- Celý výtvor se bude skládat z jednotlivých vrstev.
- Nejprve rozmixujte nakrájený ananas, vzniklou směs vložte do špičky tvořítka na nanuky a přidejte dřívko, držátko.
- Tvořítko s první vrstvou dejte do mrazáku a nechte několik minut tuhnout.
- Poté rozmixujte jahody, směs přidejte do formičky a nechte opět zmrznout.
- Takto pokračujte s ostatními vrstvami (borůvky, kiwi), dokud nebude formička plná.
- Po vyklopení získáte nádherně duhové nanuky.
TIP: Pokud chcete podtrhnout kouzlo jednorožců, postříkejte zmrzlinu jedlými třpytkami.

Mražený pribiňák s čokoládovou polevou
Nyní se přesuneme ke smetanovým zmrzlinám. A abychom nezaháleli, přidáme i čokoládovou polevu.
Ingredience zmrzlina:
Ingredience poleva:
- čokoláda na vaření
- ztužený tuk
Postup:
- V míse vyšlehejte tuhou šlehačku a přidejte do ní krystalový i vanilkový cukr.
- Opatrně vmíchejte prošlehaný tvaroh.
- Pribiňák rozdělte do formiček na nanuky a nechte důkladně zmrazit.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a přidejte do ní ztužený tuk.
- Do čokoládové polevy namočte pribiňákové nanuky.
- Ihned podávejte nebo dejte zpět do mrazáku.
TIP: Přidáním kakaa nebo granka získáte kakaový pribiňákový krém.

Domácí čokoládová zmrzlina
Tato poctivá domácí čokoládová zmrzlina může konkurovat drahým značkovým pochoutkám (či je dokonce překonat).
Ingredience:
- smetana ke šlehání – 1 kelímek
- hnědý cukr – 3 lžíce
- čokoláda na vaření – 1 tabulka
- plnotučné mléko – 300 ml
- kakao – ¼ hrnku
Postup:
- Opatrně svařte mléko s cukrem a odstavte z plotny.
- Do mléka přisypte kousky čokolády a prosáté kakao.
- Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
- Do vychladlé rozpuštěné čokolády opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu.
- Zmrzlinu přelijte do vhodné misky a dejte do mrazáku.
- Aby byla zmrzlina krásně jemná a sametová, nechte ji mrazit 5–6 hodin a během této doby ji několikrát prošlehejte (zamezíte tak vzniku nechtěných krystalů).
TIP: Podávejte s čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky.

Mohlo by Vás zajímat

Neodolatelná domácí zmrzlina s povidly: Recept, který si zamilujete
Letní měsíce přinášejí nejen teplé počasí, ale také chuť na osvěžující pochoutky, které nás ochladí a potěší naše chuťové buňky. Jednou z nejoblíbenějších letních lahůdek je bezesporu zmrzlina. A co teprve, když si ji můžeme připravit doma a experimentovat s příchutěmi? Dnes vám přinášíme recept na neodolatelnou domácí zmrzlinu s povidly, která je snadná na přípravu a zaručeně si ji zamilujete.

Více než jen grilovaná cuketa: Inspirujte se neobvyklými recepty z této všestranné zeleniny
Cuketa je neuvěřitelně všestranná zelenina, která se hodí nejen na gril. Přinášíme vám inspiraci na neobvyklé recepty, které vám umožní využít cuketu v kuchyni na mnoho způsobů. Zkuste si připravit cuketové sushi, karbanátky, lasagne, gnocchi, nebo dokonce cuketové zmrzlinové košíčky.

Oslaďte si léto: neobvyklé recepty na domácí zmrzlinu, včetně mangové s kokosem nebo bazalky
Léto je obdobím, kdy máme chuť na osvěžující a lahodné dobroty a co může být lepší než domácí zmrzlina plná exotických chutí a neobvyklých kombinací. Pokud chcete vyzkoušet něco nového a originálního, máme pro vás tři úžasné recepty na domácí zmrzlinu, které vás okouzlí svou výjimečnou chutí. Připravte se na exotické mango s kokosem a limetkou, pikantní chilli čokoládovou zmrzlinu s mangem a osvěžující bazalkovou zmrzlinu s jahodami.

Hit internetu: Nejjemnější rohlíčky z pár surovin. Bez kynutí celé dopoledne!
Když se vůně čerstvě upečených rohlíčků line kuchyní, nikdo neodolá. Tyto máslové „kiflice“ jsou měkoučké, jemné a jejich přípravu zvládne každý. Potřebujete jen pár základních surovin a hodinku času.

Křupavý štrúdl se špenátem a sýrem: Skvělá večeře hotová za pár minut
Špenátový štrúdl se sýrem je skvělou volbou, když chcete chutné, rychlé a výživné jídlo. Připravte si ho doma s pomocí jednoduchého receptu, který zvládne každý.

Jak připravit dokonale pečenou zeleninu? Tyto triky změní vaše vaření!
Pečená zelenina může být lahodnou přílohou i hlavním jídlem. Aby ale byla skutečně křupavá, šťavnatá a plná chuti, je potřeba dodržet pár jednoduchých pravidel. Přinášíme vám osvědčené tipy, jak na to!

Domácí ravioli se šunkou a žampiony v lahodné omáčce: Recept, který si zamilujete
Domácí ravioli plněné šunkou a žampiony jsou ideální volbou, když chcete připravit něco opravdu výjimečného. S naším jednoduchým receptem zvládnete italskou klasiku snadno i doma a výsledek vás odmění bohatou chutí i obdivem strávníků.

Zachrání vás večeře za 15 minut: Rajčata a papriky se sýrem chutnají božsky!
Hledáte inspiraci na lehkou, zdravou a přitom chutnou večeři? Připravte si lahodnou kombinaci rajčat, paprik a sýra! Tento jednoduchý recept zvládnete během pár minut a výsledkem bude voňavé jídlo, které potěší celou rodinu.

Grilovací recepty, které bourají internet: Tohle musíte zkusit ještě dnes
Grilování je v České republice oblíbenou tradicí, která spojuje rodiny a přátele při přípravě chutných pokrmů na čerstvém vzduchu. Ať už jste zkušený grilovací mistr nebo začátečník, následující recepty a tipy vám pomohou vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Tajemství těch nejlepších palačinek: Co děláte špatně a jak na nadýchanou dokonalost
Palačinky milují děti i dospělí. Ale proč jsou jednou gumové, jindy suché a někdy se trhají? Prozradíme vám ověřené triky, díky kterým budou vaše palačinky vždy tenké, vláčné a chutnější než z kavárny.