

05.05.2021
Jak si uvařit nejchutnější kávu podle svých představ
Co může být lepší než si dát ráno šálek aromatické kávy? Skuteční milovníci kávy vědí, že na šálek jejich oblíbeného horkého nápoje je ideální každé místo a čas. Ale víte, jak správně připravit kávu, jejíž vůně naplní celý dům? Špičkoví znalci kávy řeknou, že tajemství je v zrnu a odpověď spočívá v jednoduchosti. Přinášíme Vám nejoblíbenější způsoby přípravy kávy doma, s nimiž si svůj oblíbený nápoj užijete ještě více.
Příprava kávy v moka konvici
Zrna kávy namlít středně. Naplňte filtr ve střední části konvičky kávou po okraj a do spodní části konvičky nalijte čerstvou vodu. Konvičku postavte na vařič a vařte na středním výkonu. Až potřebné množství vody začne probublávat přes filtr, tak konvici odstavte z vařiče. Kávu nyní můžete servírovat.

Příprava kávy ve French Pressu
Zrna kávy namlít nahrubo. Pro přípravu jednoho šálku kávy dejte vařit 100 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, nalijte ji do French Press konvice a přidejte 2 lžičky kávy. Zamíchejte, umístěte víčko French Pressu a píst začněte stlačovat až po 3-5 minutách. Kávu nyní můžete podávat.

Příprava kávy v espresso kávovaru
Zrna kávy namlít najemno. Kávu nasypte do košíčku páky z kávovaru a zarovnejte kávu tamperem po celé ploše košíčku. Nasaďte páku a zapněte průtok vody, káva by měla začít téct po 5-7 vteřinách. Hotové espresso by mělo mít 40-45 ml.

Příprava turecké kávy v džezvě
Zrna kávy namlít najemno. Pro přípravu jednoho šálku turecké kávy nalijte do džezvy 100 ml studené vody a do toho vsypte kávu (2 lžičky). Položte džezvu vařič, nechte kávu začít vařit, dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Odstavte džezvu na chvíli ze zdroje tepla a malé množství pěny přidejte do šálku. Kávu opět vraťte na vařič a přiveďte k varu. Proces zopakujte třikrát.

Příprava cappuccina bez kávovaru
Pravé cappuccino je kombinací jemné espresso kávy a lahodného mléka. Jeho bohatá pěna a mléčně sametová struktura z něj činí oblíbený nápoj mnoha lidí. Příprava je jednoduchá. Vyšlehejte mléko tyčovým mixérem tak, aby se z něj stala krémová pěna. Připravte si espresso z čerstvé umleté kávy a nalijte do šálku. Přidejte mléčnou pěnu a hotovo!

A který druh kávy si dnes přípravíte Vy?
Káva v akci
Mohlo by Vás zajímat

Recept na chai latté: Zkuste si připravit kořeněnou lahůdku doma
Chai latté, voňavý a hřejivý nápoj, který pochází z Indie, je ideální pro chladnější dny. Spojuje sílu černého čaje s bohatstvím koření jako skořice, hřebíček, kardamom a zázvor. Příprava domácího chai latté není složitá a s trochou snahy si ho můžete vychutnat kdykoli. Máme pro vás jednoduchý recept, jak si tuto kořeněnou lahůdku připravit doma.

Recept na oslňující ledovou kávu s karamelovým krémem
Oslňte své přátele a rodinu touto lahodnou ledovou kávou s karamelovým krémem. Recept je jednoduchý a zahrnuje několik kroků, které vám umožní vytvořit ledovou kávu jako z kavárny.

Připravte si lahodné cappuccino nebo caffé latte z pohodlí domova!
Mnoho z nás pije kávu. Někteří bez ní nemohou začít svůj den, někdo si ji rád vychutná s dezertem, nebo ji potřebujeme, když musíme být delší dobu výkonnější. Pokud se ale jedná o variantu cappuccina nebo café latte, jejich příprava není už jen o zalití kávy vodou. Tímto vám přinášíme podomácku výrobu lahodné kávy s mlékem.

Ovesné lívance bez mouky a cukru: Zdravá snídaně hotová za pár minut
Chcete si dopřát sladkou snídani, která vám dodá energii, ale zároveň nezatíží vaše trávení? Vyzkoušejte ovesné lívance bez mouky a cukru. Jsou snadné na přípravu, chutnají skvěle a hodí se nejen pro sportovce, ale i pro děti nebo všechny, kdo chtějí začít den zdravě.

Zapečená ovesná kaše: Recept na zdravou snídani, která vás zasytí na celé dopoledne
Hledáte zdravou a chutnou snídani, kterou si připravíte dopředu? Vyzkoušejte zapečenou ovesnou kaši. Skvělý recept vám přinášíme právě teď.

Celý život to děláte špatně! Tohle je hlavní chyba při přípravě palačinek
Palačinky patří mezi nejoblíbenější snídaně i rychlé dezerty. Přesto se mnohým nedaří udělat je opravdu dokonalé – tenké, pružné a bez trhání. Možná i vy děláte chybu, která vám výsledek kazí. Prozradíme vám, kde lidé nejčastěji chybují a jak na ty nejlepší palačinky.

Pistáciovo-čokoládová bábovka jako z cukrárny: Recept, který ohromí každou návštěvu
Tahle bábovka není jen obyčejný moučník – je to dezert, který vás ohromí vzhledem i chutí. Jemné pistáciové těsto v kontrastu s kakaovou vrstvou, zalité lesklou čokoládovou polevou, dělá z tohoto receptu hvězdu každé sladké tabule. Připravte si ji podle našeho snadného návodu a připravte se na ovace!

Rýže, která se neslepí a chutná skvěle? Vyhněte se těmto domácím přešlapům
Rýže patří mezi nejoblíbenější přílohy v českých domácnostech. Přesto ji většina lidí připravuje úplně špatně! Vyvarujte se těchto častých chyb a uvařte rýži, která bude nadýchaná, sypká a chutná jako z asijské restaurace.

Káva vás uspává? Odborníci odhalili, proč vás kofein může utlumit
Zní to jako paradox, ale místo očekávaného povzbuzení vám káva může přinést ospalost a únavu. Proč vás kofein utlumí místo toho, aby vás probudil? Důvodem může být genetika, spánková deprivace, vysoká tolerance nebo dokonce cukr v kávě. Vysvětlíme, co za tím stojí.

Banánové muffiny: snadný recept, který zvládne i úplný začátečník
Voňavé, vláčné a neskutečně jednoduché na přípravu – takové jsou banánové muffiny, které si zamilujete na první kousnutí. Tento recept zvládnete bez předchozích zkušeností s pečením a výsledek vás překvapí.