20.03.2024
Recept na vepřové medailonky ve smetanové omáčce
Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.
Večeře hotová za 30 minut? Pokud hledáte tip na výborný oběd či večeři, můžete se inspirovat naším receptem na vepřové medailonky ve smetanové omáčce s žampiony a zeleným pepřem. Omáčka se skvěle hodí k zeleným fazolkám, opečeným bramborám, hranolkám i grenaille. Recept je přitom nesmírně jednoduchý. Zvládnou ho tak i naprostí začátečníci, ale ocení i zkušení kuchaři.
Ingredience na 3 porce:
- vepřová panenka (1 ks)
- smetana 40% (200 ml)
- žampiony (4 ks)
- nakládaný zelený pepř
- čerstvý tymián (1 hrst)
- rostlinný olej
- sůl a pepř
Postup:
1/ Panenku nakrájejte na plátky o šířce palce. Jednotlivé medailonky naložte do směsi oleje (nejlépe olivového), soli, pepře a čerstvého promnutého tymiánu. Nechte alespoň hodinu odležet.
2/ Jednotlivé kousky masa dejte na rozpálenou pánev a orestujte z obou stran. Poté sundejte medailonky z pánve a k výpeku přidejte trochu oleje (klidně z misky, ve které bylo naložené maso).
3/ Na pánev přidejte žampiony nakrájené na plátky a lehce je orestujte. Poté přidejte zelený pepř. Směs zalijte smetanou a nechte omáčku zredukovat. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte. Pak už můžete panenku s omáčkou podávat. Vše tak budete mít zaručeně hotovo do 30 minut.
Mohlo by Vás zajímat
Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři
Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.
Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty
Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.
Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?
Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.
Levné vaření: Recept kuře na paprice bez paprik
Pokud hledáte jednoduché a zároveň levné jídlo, kuře na paprice je skvělou volbou. Tento tradiční český pokrm se skládá jen z kuřecího masa a omáčky z paprik. Podává se buď s rýží, nebo knedlíky. Pokud se tedy rozhodnete uvařit oběd pro rodinu, neváhejte a vyzkoušejte tento recept, který vás vyjde za málo korun a krásně zasytí.
Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření
Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.
Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.
Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem
Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.
Recept na pečené vepřové maso se smetanou
Už vám dochází nápady, co připravit k obědu nebo večeři? Máme pro vás jednoduchý, ale i přesto chuťově výborný recept na pečené vepřové maso se smetanou. K snadné přípravě tohoto jídla budete potřebovat jen pár ingrediencí.
Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě
Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.
Recept na buřtguláš s jarní zeleninou
Buřtguláš, někdy též nazývaný jako buřtový guláš, je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Ale co když bychom řekli, že můžeme tento tradiční pokrm ještě vylepšit? Představujeme vám moderní verzi buřtguláše, která se vyznačuje bohatou chutí uzené papriky a špetkou koriandru, díky které získává jídlo nový rozměr.