05.05.2021
Jak si uvařit nejchutnější kávu podle svých představ
Co může být lepší než si dát ráno šálek aromatické kávy? Skuteční milovníci kávy vědí, že na šálek jejich oblíbeného horkého nápoje je ideální každé místo a čas. Ale víte, jak správně připravit kávu, jejíž vůně naplní celý dům? Špičkoví znalci kávy řeknou, že tajemství je v zrnu a odpověď spočívá v jednoduchosti. Přinášíme Vám nejoblíbenější způsoby přípravy kávy doma, s nimiž si svůj oblíbený nápoj užijete ještě více.
Příprava kávy v moka konvici
Zrna kávy namlít středně. Naplňte filtr ve střední části konvičky kávou po okraj a do spodní části konvičky nalijte čerstvou vodu. Konvičku postavte na vařič a vařte na středním výkonu. Až potřebné množství vody začne probublávat přes filtr, tak konvici odstavte z vařiče. Kávu nyní můžete servírovat.
Příprava kávy ve French Pressu
Zrna kávy namlít nahrubo. Pro přípravu jednoho šálku kávy dejte vařit 100 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, nalijte ji do French Press konvice a přidejte 2 lžičky kávy. Zamíchejte, umístěte víčko French Pressu a píst začněte stlačovat až po 3-5 minutách. Kávu nyní můžete podávat.
Příprava kávy v espresso kávovaru
Zrna kávy namlít najemno. Kávu nasypte do košíčku páky z kávovaru a zarovnejte kávu tamperem po celé ploše košíčku. Nasaďte páku a zapněte průtok vody, káva by měla začít téct po 5-7 vteřinách. Hotové espresso by mělo mít 40-45 ml.
Příprava turecké kávy v džezvě
Zrna kávy namlít najemno. Pro přípravu jednoho šálku turecké kávy nalijte do džezvy 100 ml studené vody a do toho vsypte kávu (2 lžičky). Položte džezvu vařič, nechte kávu začít vařit, dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Odstavte džezvu na chvíli ze zdroje tepla a malé množství pěny přidejte do šálku. Kávu opět vraťte na vařič a přiveďte k varu. Proces zopakujte třikrát.
Příprava cappuccina bez kávovaru
Pravé cappuccino je kombinací jemné espresso kávy a lahodného mléka. Jeho bohatá pěna a mléčně sametová struktura z něj činí oblíbený nápoj mnoha lidí. Příprava je jednoduchá. Vyšlehejte mléko tyčovým mixérem tak, aby se z něj stala krémová pěna. Připravte si espresso z čerstvé umleté kávy a nalijte do šálku. Přidejte mléčnou pěnu a hotovo!
A který druh kávy si dnes přípravíte Vy?
Káva v akci
Mohlo by Vás zajímat
Recept na oslňující ledovou kávu s karamelovým krémem
Oslňte své přátele a rodinu touto lahodnou ledovou kávou s karamelovým krémem. Recept je jednoduchý a zahrnuje několik kroků, které vám umožní vytvořit ledovou kávu jako z kavárny.
Připravte si lahodné cappuccino nebo caffé latte z pohodlí domova!
Mnoho z nás pije kávu. Někteří bez ní nemohou začít svůj den, někdo si ji rád vychutná s dezertem, nebo ji potřebujeme, když musíme být delší dobu výkonnější. Pokud se ale jedná o variantu cappuccina nebo café latte, jejich příprava není už jen o zalití kávy vodou. Tímto vám přinášíme podomácku výrobu lahodné kávy s mlékem.
Nejlepší recepty s koriandrem: Jak zvýraznit chuť vašich pokrmů
Hledáte způsob, jak ozvláštnit své pokrmy a dodat jim svěží a aromatickou chuť? Pak je koriandr tou správnou volbou. Tato bylinka, známá také jako cilantro, je neodmyslitelnou součástí mnoha kuchyní po celém světě a dokáže proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek. V tomto článku se podíváme na nejlepší recepty s koriandrem a naučíme se, jak tuto bylinku správně používat.
Recept na buřtguláš s jarní zeleninou
Buřtguláš, někdy též nazývaný jako buřtový guláš, je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Ale co když bychom řekli, že můžeme tento tradiční pokrm ještě vylepšit? Představujeme vám moderní verzi buřtguláše, která se vyznačuje bohatou chutí uzené papriky a špetkou koriandru, díky které získává jídlo nový rozměr.
Křupavá kůžička a šťavnaté maso: Kuře cacciatore, které se rozplývá na jazyku
Přemýšlíte, co dnes uvařit? Máme pro vás recept na jedinečné kuře cacciatore, které vám rozhodně udělá radost. Kombinace křupavé kůžičky a šťavnatého masa vás zaručeně ohromí. Připravte si tuto lahůdku a přenesete se do italského venkova přímo z pohodlí svého domova.
Přítel, nebo nepřítel? Odkrýváme mýty kolem kofeinu
Váš každodenní společník, či zrádce? Kofein je předmětem mnoha diskuzí a debat o jeho vlivu na naše zdraví. Odpověď na otázku, zda je kofein naším parťákem či nepřítelem, není zcela jednoznačná. V tomto článku se podíváme na některé z nejčastějších mýtů a fakta týkající se tohoto oblíbeného stimulantu.
Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý
Piškotová roláda s tvarohovou náplní a ovocem je lehký jarní dezert, na kterém si zaručeně pochutná celá rodina. Její příprava je přitom snadná a nezabere vám více než hodinu.
Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty
Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.
Sezóna medvědího česneku je tu: 5 top receptů
Medvědí česnek, či česnek medvědí, je jedním z nejzajímavějších a chutných jarních darů přírody. Jeho jemná, ale výrazná chuť dodává pokrmům nezaměnitelnou aromatickou chuť. V následujícím článku vám představíme pět receptů, které obsahují medvědí česnek v různých podobách. Připravte se na chuťovou explozi.
Křupavá a sýrová: Recept na neodolatelnou kuřecí Quesadillu s cheddarem
Znáte ten pocit, když kousnete do něčeho a okamžitě víte, že to bude vaše nová oblíbená pochoutka? Přesně to zažijete s touto křupavou, kuřecí quesadillou s cheddarem. Tato mexická klasika je nejen snadná na přípravu, ale jeho bohatá chuť a textura vás okouzlí na první kousnutí. V tomto článku vám přinášíme recept, který vás provede krok za krokem k dokonalé quesadille, která se stane hvězdou vašeho jídelního stolu.