Vaše poloha:
Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami
(Foto: canva.com)
Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami
(Foto: canva.com)

09.03.2023

Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami

Gulášová polévka s bramborami je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v české kuchyni. Tento recept je velmi jednoduchý a levný, vyjde vás za necelých 130 kč na 4 porce. Můžete snadno připravit chutnou a nasycující polévku i pro velkou rodinu.

 

Původ gulášové polévky sahá až do Maďarska, kde se tato pochoutka připravovala již v 19. století. Od té doby se postupně rozšířila po celé střední Evropě a dnes je oblíbenou součástí mnoha kuchyní po celém světě.

 

Recept na 4 porce za cca 130 kč

 

Ingredience Nejnižší cena Zboží v akci
     

Hovězí maso 500g

79,5 kč Hovězí v akci

3x brambory

12,90 kč / 1kg Brambory v akci

3x cibule

29,90 kč / 1kg cibule v akci

140g rajčatového protlaku

19,90 kč rajčatový protlak v akci

2x lžíce oleje

  olej v akci

2x lžíce mleté papriky

10,90 kč / 23g mletá paprika v akci

1x lžička kmínu, soli a cukru

   

500ml vody

   

 

 

Postup:

 

  1. Nejdříve si připravte všechny ingredience. Myslete na to, že hovězí maso se nejlépe hodí na gulášovou polévku, ale můžete použít i jiné druhy masa dle svého gusta.
  2. Oloupejte cibule a brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  3. Rozehřejte olej v hrnci na středním ohni a na něm osmahněte cibuli do doby, než zezlátne.
  4. Přidejte hovězí maso a opečte jej z obou stran dozlatova. 
  5. Přidejte mletou papriku, kmín a sůl a pepř. Promíchejte.
  6. Přidejte brambory a rajčatový protlak.
  7. Přidejte vodu, cukr a přivedete k varu. Poté snižte teplotu a vařte na mírném ohni po dobu asi 30-40 minut, dokud se maso a brambory nezměknou.
  8. Podle chuti osolte a opepřete.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Levné vaření: Tyrolské Gröstle s vepřovým masem

Tyrolské Gröstle je vynikající tradiční rakouské jídlo, které se vyrábí ze směsi vařených brambor, nakrájeného masa a cibule. Je to jednoduché na přípravu a je jen ze tří ingrediencí, takže ideální způsob, jak uvařit pokrm za málo peněz.

Jak si připravit výborný nizozemský hachee pokrm. Postup je jednoduchý a výsledek vás potěší

Hachee, chutný a jednoduchý nizozemský pokrm - Připravte si ho snadno s naším jednoduchým postupem. Získejte skvělý výsledek a potěšte své hosty vynikajícím jídlem.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Sezóna medvědího česneku je tu: 5 top receptů

Medvědí česnek, či česnek medvědí, je jedním z nejzajímavějších a chutných jarních darů přírody. Jeho jemná, ale výrazná chuť dodává pokrmům nezaměnitelnou aromatickou chuť. V následujícím článku vám představíme pět receptů, které obsahují medvědí česnek v různých podobách. Připravte se na chuťovou explozi.

Zapečené brambory: 3 neotřelé recepty zapečených brambor

Milujete brambory a hledáte nové a neotřelé způsoby, jak je připravit? V tomto článku vám představíme tři nápadité recepty na zapečené brambory, které vás jistě okouzlí svou chutí a originalitou. Připravte se na gastronomickou lahůdku plnou kontrastů, kde se setkávají klasické brambory s nečekanými ingrediencemi.

Zbyl vám bramborový salát? Zde je několik chutných řešení

Bramborový salát, oblíbený doplněk mnoha pokrmů, často najde své místo na svátečních stolech a rodinných večeřích. Nicméně se nám často stává, že zůstane trocha tohoto lahodného salátu po události. Co s ním ale udělat, aby nám nezkysl v lednici a mohl být opět šťastně spojen s naším jídelníčkem? Přinášíme vám několik nápadů, jak využít zbylý bramborový salát a překvapit svůj chuťový aparát novými lahůdkami.

Hrachová delikatesa: Uvařte si tradiční českou polévku

Vstupte do světa lahodné české kuchyně s námi a objevte tajemství hrachových lahůdek. Hrachová polévka, známá také jako hrachovka, je tradičním pokladem české kuchyně, který rozehřeje nejen tělo, ale i duši. Připravte se na gastronomickou dobrodružnou cestu plnou chutí a vůní, kterou vám přináší náš recept na tu nejlepší hrachovou delikatesu.

Recept na mistrovský hovězí steak na víně

Hledáte tip na dokonalou zimní večeři? Připravte si hovězí steak na víně jako z pětihvězdičkové restaurace. Nezabere vám to více než 30 minu.

Tradiční valašské chutě: Recept na valašskou kyselici s klobásou a slaninou

Valašská kyselica, jedinečná a chutná specialita, se vynořila z tradiční valašské kuchyně, která má hluboké kořeny v historii a kultuře. Jedná se o kyselici, která je připravována s láskou a péčí, a její pravá chuť odráží bohatství valašské tradice. Připravit tuto lahodnou valašskou kyselici s klobásou a slaninou doma není nijak složité. Vyzkoušejte náš recept.

Kouzlo květáku: recept na květákovou polévku, která zahřeje

Jakmile se venku ochladí a začnete hledat teplo ve svých domovech, není nic lepšího než se zahřát skvělou polévkou. A co takhle jedna, která nejenže zahřeje, ale je také plná nutriční hodnoty a lahodné chuti? Právě květáková polévka je tím pravým kulinářským kouzlem, kterou si zamilujete. Připravte své chuťové buňky na zážitek, který rozvíří nejen váš jídelníček, ale možná i pohled na to, jak fantastický může být květák.