Vaše poloha:
Jahodová slast v každém soustu. Recept na dokonalou bublaninu plnou sladkých jahod
(Foto: canva.com)
Jahodová slast v každém soustu. Recept na dokonalou bublaninu plnou sladkých jahod
(Foto: canva.com)

25.07.2023

Jahodová slast v každém soustu. Recept na dokonalou bublaninu plnou sladkých jahod

Sladká chuť jahod a jejich lahodná vůně dělají z každého sousta pravou jahodovou slast. Pokud hledáte dokonalý recept na sladkou a šťavnatou bublaninu plnou čerstvých jahod, máme pro vás recept, který vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí.

 

Ingredience

 

 

Postup

 

  1. Nejprve si připravíte čerstvé jahody. Omyjete je pod tekoucí vodou, osušíte na papírovém ubrousku a odstraníte stopky. Pokud jsou některé jahody větší, můžete je rozkrojit na menší kousky.
  2. Troubu předehřejete na 180°C a vymažete si kulatou dortovou formu (průměr 26-28 cm) máslem.
  3. V míse smícháte vejce s cukrem a vanilkou. Vzniklou hmotu vyšleháte do světlé pěny. Poté postupně přidáváte mléko, mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Důkladně promícháte, aby nevznikly hrudky.
  4. Do těsta nyní přidáte připravené jahody a opatrně je vmícháte do hmoty, abyste je nepoškodili.
  5. Hotové těsto nalijete do připravené dortové formy a zarovnáte povrch.
  6. Dortovou formu s těstem vložíte do vyhřáté trouby a pečete přibližně 40-45 minut, nebo dokud bublanina nezíská krásnou zlatavou barvu a neztuhne na dotek.
  7. Hotovou bublaninu vyndáte z trouby a necháte ji lehce vychladnout. Poté můžete posypat povrch moučkovým cukrem, který dodá dortu jemnou sladkou vrstvičku.

 

Mohlo by Vás zajímat

Dezerty do skleničky: 6 snadných receptů pro každou příležitost

Přemýšlíte, jak překvapit své hosty originálním a vizuálně atraktivním dezertem? Nebo hledáte snadný způsob, jak si doma užít trochu sladkého potěšení? Dezerty do skleničky jsou ideálním řešení pro každou příležitost, které kombinují jednoduchost přípravy s elegancí. Ať už plánujete romantickou večeři, rodinnou oslavu, nebo si jen chcete dopřát něco sladkého, tyto recepty vás nenechají na pochybách.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou

Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Upečte si legendární pražský koláč

Zamilujte si chuť a vůni pražského koláče. Tento kulinářský skvost, kombinující jemné těsto, voňavý krém a skořicovou drobenku, je ideálním doplňkem k vaší nedělní kávě nebo jako sladká pochoutka pro každodenní radost. Objevte originální recept, který je jednoduchý, ale zároveň nabízí neopakovatelný gurmánský zážitek.

Skořicový sen u vás doma. Recept na dokonalé skořicové šneky

Skořice, ta voňavá přísada, která dokáže proměnit obyčejné pečivo na něco naprosto úžasného. Skořicové šneky patří mezi oblíbené pochoutky milovníků sladkého po celém světě. Pokud si chcete dopřát tuto skořicovou dobrotu, zkuste náš recept na dokonalé skořicové šneky z kynutého těsta. Připravte se na křupavý, vonný a lahodný zážitek.

Věnečky jako z cukrárny. Recept na domácí věnečky se žloutkovým krémem

Svěží, nadýchané a plné lahodného žloutkového krému - ano, to jsou věnečky. Tato tradiční cukrářská lahůdka je oblíbená po celém světě a nyní vám ukážeme, jak si je připravit přímo v pohodlí vaší kuchyně. Získejte chuť nejlepších věnečků, které jste kdy ochutnali, a připravte si je díky našemu receptu na domácí věnečky se žloutkovým krémem. Jednou, co je ochutnáte, už nebudete chtít jiné dezerty.

Sladká chuť podzimu: Recept na domácí dýňovou bábovku

Podzim přináší mnoho krásných změn, a jednou z nejoblíbenějších je návrat do kuchyně a pečení. Když je venku chladněji a listí začíná opadávat, není nic lepšího než si připravit něco sladkého a voňavého doma. Jedním z nejlepších receptů na podzimní dobroty je dýňová bábovka. Tato chutná a vláčná bábovka osloví chuťové buňky všech členů rodiny a vytvoří dokonalou atmosféru podzimního dne.

Nechte se hýčkat: Nejlepší desetiminutová jablková bábovka

Jste-li milovníkem sladkých dobrot, které si můžete dopřát kdykoli bez zdlouhavé přípravy, máme pro vás skvělou zprávu. Dnes vám představíme recept na naprosto božskou desetiminutovou jablkovou bábovku. Tato lahodná pochoutka je rychlá, jednoduchá a přesto plná chuti. Připravte se na malý kulinářský zážitek, který vám zpříjemní chvíle u kávy nebo čaje.

Kremšnita: symfonie jemného těsta a luxusního krému

Kremšnita, také známá jako krémeš, je oblíbeným dezertem ve střední Evropě a na Balkáně. Tato symfonie jemného těsta a luxusního krému oslovuje chuťové buňky miliónů lidí po celém světě. Vyzkoušejte náš recept, jak připravit tento výjimečný balkánský dezert doma.

Oslaďte si léto: neobvyklé recepty na domácí zmrzlinu, včetně mangové s kokosem nebo bazalky

Léto je obdobím, kdy máme chuť na osvěžující a lahodné dobroty a co může být lepší než domácí zmrzlina plná exotických chutí a neobvyklých kombinací. Pokud chcete vyzkoušet něco nového a originálního, máme pro vás tři úžasné recepty na domácí zmrzlinu, které vás okouzlí svou výjimečnou chutí. Připravte se na exotické mango s kokosem a limetkou, pikantní chilli čokoládovou zmrzlinu s mangem a osvěžující bazalkovou zmrzlinu s jahodami.