E1410 - Fosfát škrobu

Stabilizátor a zahušťovadlo

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E1410 - Fosfát škrobu

Fosfát škrobu se využívá jako stabilizátor a zahušťovadlo. Škrob naše tělo rozloží a zpracuje na glukózu.

Využití E1410 - Fosfát škrobu

  • Stabilizátor - Jsou látky udržující fyzikálně-chemické vlastnosti potravin
  • Zahušťovadlo - Jsou látky, které zvyšují viskozitu potraviny

Využívá se jako zahušťovadlo a stabilizátor, zejména k zahuštění různých omáček. Používá se v různých mražených výrobcích díky její odolnosti proti tvorbě krystalků ledu při velmi nízkých teplotách.

Účinky E1410 - Fosfát škrobu na organismus

Látka nemá nežádoucí účinky, jelikož se v těle rozkládá zpět na škrob a fosforečnan. Nedoporučuje se požívat vysoké dávky pro podezření na odvádění vápníku z těla.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E1410 - Fosfát škrobu na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.