E507 - Kyselina chlorovodíková (Kyselina solná)

Regulátor kyselosti

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E507 - Kyselina chlorovodíková (Kyselina solná)

Kyselina chlorovodíková je bezbarvá nebo mírně nažloutlá kapalina. Jedná se o silnou žíravinu.

Využití E507 - Kyselina chlorovodíková (Kyselina solná)

  • Regulátor kyselosti - Jsou látky, které mění či udržují kyselost či alkalitu potraviny

Nachází uplatnění při modifikaci potravinového škrobu, při přeměněn kukuřičného škrobu na sirup, při průmyslové výrobě glutamátu sodného a želatiny a také jako stabilizátor pH v pivovarnictví.

Účinky E507 - Kyselina chlorovodíková (Kyselina solná) na organismus

V koncentracích ve kterých se používá v potravinách je látka bezpečná. Obezřetní by měli být lidé, kteří s látkou pracují ve vysokých koncentracích, ve kterých má žíravé účinky na kůži, sliznice a oči. Již nízká koncentrace vyvolává po krátké době po požití podráždění krku.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E507 - Kyselina chlorovodíková (Kyselina solná) na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.