E570 - Mastné kyseliny (Stearin)

Zvlhčovadlo

  • Stupeň škodlivosti 1 - Látka vyskytující se v přírodě, získaná synteticky
  • Látka živočišného původu

Popis E570 - Mastné kyseliny (Stearin)

Mastné kyseliny jsou směsí organických kyselin, které se vyskytují v tucích a získávají se z rostlinných a živočišných tuků. Jsou ve formě tvrdé bílé nebo nažloutlé, lesklé krystalické látky nebo bílého až nažloutlého prášku. Má slabou vůni a jeho chutí připomíná lůj. Látka se dobře rozpouští ve vodě.

Využití E570 - Mastné kyseliny (Stearin)

  • Odpěňovač - Jsou látky zabraňující vytváření pěny nebo snižující pěnění
  • Lešticí látka - Jsou látky, které potravině udělují po nanesení na vnější povrch lesklý vzhled nebo vytvářející ochranný povlak

Používá se jako máslová příchuť, zvlhčovadlo a nalezneme ji ve žvýkačkách, vanilkové esenci. Dále snižuje pěnivost a funguje také jako lubrikant.

Účinky E570 - Mastné kyseliny (Stearin) na organismus

Pro látku nebyla stanovena hodnota přijatelné denní dávky. U látky nejsou známy nežádoucí účinky.

Stupeň škodlivosti1
Živočišného původuANO
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E570 - Mastné kyseliny (Stearin) na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.