Vaše poloha:
Jak si udělat domácí bylinkové máslo? Máme 3 druhy a výsledek je vždy za jedna!
(Foto: canva.com)
Jak si udělat domácí bylinkové máslo? Máme 3 druhy a výsledek je vždy za jedna!
(Foto: canva.com)

04.02.2022

Jak si udělat domácí bylinkové máslo? Máme 3 druhy a výsledek je vždy za jedna!

Hledáte nejlepší recept na domácí bylinkové máslo? Připravili jsme pro Vás rovnou tři varianty. Přípravu zvládnete rychle a snadno!

 

Bylinkové máslo se skvěle hodí k bramborám, grilovaném masu a výborně chutná i na rozpečené bagetě. Pojďme se podívat, jak na domácí bylinkové máslo. Je to delikatesa, která Vás bude stát jen pár korun.

 

Limetkové máslo s koriandrem

 

Ingredience

 

Příprava

1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Ostatní přísady vpracujeme do másla pomocí vidličky.

2. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.

3. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. A to je vše!

4. Při servírování krájíme tenké plátky.

 

Česnekové máslo s bylinkami

 

Ingredience

  • 200 g máslo
  • 2 stroužky prolisovaný česnek
  • 1 lžíce rozmarýn
  • 1 lžíce tymián
  • 1 lžíce šalvěj
  • 1 lžíce smetana
  • Sůl
  • Pepř

 

Příprava

1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Máslo vyšleháme se smetanou, postupně přidáme prolisovaný česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Vše dobře prošleháme.

2. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.

3. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. 

 

(Foto: canva.com) 

 

Citronové máslo s tymiánem

 

Ingredience

 

Příprava

1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Tymián omyjeme a nakrájíme, citrony pořádně umyjeme, vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

2. Všechny ingredience vpracujeme do másla pomocí vidličky.

3. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.

4. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. 

 

(Foto: canva.com)

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Sezóna medvědího česneku je tu: 5 top receptů

Medvědí česnek, či česnek medvědí, je jedním z nejzajímavějších a chutných jarních darů přírody. Jeho jemná, ale výrazná chuť dodává pokrmům nezaměnitelnou aromatickou chuť. V následujícím článku vám představíme pět receptů, které obsahují medvědí česnek v různých podobách. Připravte se na chuťovou explozi.

Grilovačka: Recept na luxusní grilovanou kukuřici s limetovým máslem

Pokud milujete grilování a hledáte nový způsob, jak si připravit kukuřici, tak máme pro vás recept, který vás ohromí. Luxusní grilovaná kukuřice s limetovým máslem je nejen chutná, ale také přináší chutnou novinku ke grilování.Příprava je jednoduchá a výsledkem ohromíte svou rodinu nebo přátelé.

Máme tu sezónu medvědího česneku! Využijte ho k výrobě domácího bylinkového másla

Sezona medvědího česneku je tady a trvá od konce března do poloviny května. Využijte možnost jeho výrazné chuti a připravte si bylinkové máslo s medvědím česnekem. Přípravu zvládne každý, tak jdeme na to!

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Piškotová roláda s tvarohovou náplní a ovocem je lehký jarní dezert, na kterém si zaručeně pochutná celá rodina. Její příprava je přitom snadná a nezabere vám více než hodinu.

Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.

Křupavá a sýrová: Recept na neodolatelnou kuřecí Quesadillu s cheddarem

Znáte ten pocit, když kousnete do něčeho a okamžitě víte, že to bude vaše nová oblíbená pochoutka? Přesně to zažijete s touto křupavou, kuřecí quesadillou s cheddarem. Tato mexická klasika je nejen snadná na přípravu, ale jeho bohatá chuť a textura vás okouzlí na první kousnutí. V tomto článku vám přinášíme recept, který vás provede krok za krokem k dokonalé quesadille, která se stane hvězdou vašeho jídelního stolu.

Dezerty do skleničky: 6 snadných receptů pro každou příležitost

Přemýšlíte, jak překvapit své hosty originálním a vizuálně atraktivním dezertem? Nebo hledáte snadný způsob, jak si doma užít trochu sladkého potěšení? Dezerty do skleničky jsou ideálním řešení pro každou příležitost, které kombinují jednoduchost přípravy s elegancí. Ať už plánujete romantickou večeři, rodinnou oslavu, nebo si jen chcete dopřát něco sladkého, tyto recepty vás nenechají na pochybách.

Pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí Velikonoce

Velikonoce jsou obdobím, kdy se rodiny scházejí kolem stolu a sdílejí chvíle plné radosti a dobrého jídla. Jedním z tradičních pokrmů, který se na velikonočním stole často objevuje, je nádivka. Ale proč se nevydat mimo zažité cesty a vyzkoušet něco nového? Přinášíme vám pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí vaše Velikonoce a přinesou do vašeho jídelníčku nové chutě a vůně.

Zamilujte se na první kousnutí: Recept na Oreo Cheesecake

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Zažijte Velikonoce jako nikdy předtím: Recept na beránka v pěti variantách

S blížícími se Velikonočními svátky se otevírá doba, kdy se rodiny a přátelé scházejí, aby společně oslavovali, a co by to byly za oslavy bez tradičního velikonočního beránka? Připravte se na to, že tento rok budou Velikonoce opravdu speciální, protože vám přinášíme recept na beránka v pěti neodolatelných variantách. Od klasického tvarohového až po luxusní biskupský beránek, každá z nich představuje jedinečnou chuť, která obohatí váš velikonoční stůl a zanechá vás i vaše blízké v úžasu.