Vaše poloha:

Magazín - štítek "Asijská kuchyně"

Víte, že rýže může být druhý den škodlivá? Jak správně uchovávat rýži, aby neuškodila zdraví

Samotná rýže je jedním z nejoblíbenějších základních pokrmů po celém světě. Je cenově dostupná, výživná a výborná jako příloha k mnoha pokrmům. Avšak málokdo ví, že rýže může být druhý den po uvaření škodlivá pro zdraví, pokud není správně uchována a zpracována. Tato skutečnost souvisí s přítomností bakterie Bacillus cereus, která může způsobit potravinovou otravu.

Zdravější a chutnější: Objevte rostlinné alternativy k sójové omáčce

Sójová omáčka je populární dochucovadlo, které je neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně. Přestože má unikátní chuť a vůni, existují důvody, proč by se někteří lidé mohli vyhýbat sójové omáčce. Někteří mají alergie na sóju, jiní se vyhýbají GMO produktům, a některé sójové omáčky mohou obsahovat větší množství soli. Naštěstí existuje mnoho zdravých a chutných alternativ, které mohou sójovou omáčku nahradit.

Víte, co je tamari? Tamari vypadá jako sójová omáčka ale má jiné složení

K asijské kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy omáček s výraznou chutí. Patří mezi ně i tamari omáčka. Lze ji snadno zaměnit za sójovou omáčku, která u nás patří k těm nejznámějším a nejčastěji se také vyskytuje v českých kuchyních. Jaký je mezi nimi rozdíl?