Vaše poloha:
Připravte si lahodné cappuccino nebo caffé latte z pohodlí domova!
(Foto: canva.com)
Připravte si lahodné cappuccino nebo caffé latte z pohodlí domova!
(Foto: canva.com)

26.02.2022

Připravte si lahodné cappuccino nebo caffé latte z pohodlí domova!

Mnoho z nás pije kávu. Někteří bez ní nemohou začít svůj den, někdo si ji rád vychutná s dezertem, nebo ji potřebujeme, když musíme být delší dobu výkonnější. Pokud se ale jedná o variantu cappuccina nebo café latte, jejich příprava není už jen o zalití kávy vodou. Tímto vám přinášíme podomácku výrobu lahodné kávy s mlékem.

 

Každý z nás si rád zajde do kavárny a objedná si cappuccino nebo café latte. Nemusíme řešit její přípravu a jen si ji vychutnáváme. Ne ale vždy máme možnost si na ni zajít nebo bychom rádi tuto variantu kávy popíjeli doma. Poté se nám ale nabízí otázka, co vše je potřeba k výrobě a povede se nám? Určitě povede, protože jejich výroba není náročná a je potřeba dodržet postup přípravy, který není náročný.

 

Cappuccino

 

Tento kávový nápoj pochází z Itálie a byl používán od počátku 20. století. Začal být populární po druhé světové válce. Cappuccino se skládá z  espressa,  mléka a  a mléčné pěny. V dnešní době se spíše setkáte s trendem, který má obsah 30 ml kávy a 120-150 ml našlehaného mléka, tím pádem neupravené mléko se už nepoužívá.

 

(Foto: canva.com)

 

Co budeme potřebovat na výrobu cappuccina

 

  • zrnkovou kávu (pokud nemáte mlýnek, tak mletou kávu)
  • kávový mlýnek (ruční nebo elektrický)
  • přístroj na výrobu kávy (kávovar, moka konvička apod.)
  • plnotučné vychlazené mléko
  • šlehač na mléko (ruční nebo napěňovač mléka)
  • nahřátý šálek

 

POSTUP

  1. Umelte si kávu nebo umletou kávu uvařte. podle vašeho postupu a přístroje, který máte doma. Na jeden šálek budete potřebovat 20-30ml kávy. Záleží na velikosti šálku.
  2. Hotovou kávu nalijte do předem nahřátého šálku.
  3. Poté si vezměte vychlazené mléko v množství 130-150ml a vyšlehejte do pěny.
  4. Až budete mít mléčnou pěnu, tak ji nalijte opatrně doprostřed šálku, ale ne celou! Nechte si zbytek, cca 20ml a ten pomalu lijte po stěně šálku.

TIP: Můžete si na závěr posypat mléčnou pěnu lehce mletou skořicí.

 

Jak našlehat mléčnou pěnu s ručním šlehačem

 

  1. Naplňte si nádobu mlékem.
  2. Pohybujte se šlehačem nahoru a dolu, dokud nevznikne pěna. Pohyby musí být rychlé a prudké.

 

Šlehač na mléko  

Šlehač na mléko Kaffia

179 Kč

Zobrazit

 

 

 

Caffé latte

 

I tento kávový nápoj pochází z Itálie a vzniklo na konci padesátých let 20. století. Jeho základ pochází z cappuccina, rozdílem je, že se podává ve velkém šálku nebo sklenici a má větší poměr mléka. Díky většímu množství mléka, se zjemní chuť silné kávy. Caffé latte se skládá z 30 ml kávy a 250 ml mléčné pěny. V dnešní době si tuto kávu můžete vychutnávat s různými příchutěmi.

 

(Foto: canva.com)

 

 Co budeme potřebovat na výrobu Caffé latte

 

  • zrnkovou kávu (pokud nemáte mlýnek, tak mletou kávu)
  • kávový mlýnek
  • přístroj na výrobu kávy (kávovar, moka konvička apod.)
  • plnotučné vychlazené mléko s vysokým obsahem tuku
  • šlehač na mléko (ruční nebo napěňovač)
  • sklenici o objemu 0,3 litru

 

POSTUP

  1. Umelte si kávu nebo umletou kávu uvařte podle vašeho postupu a přístroje, který máte doma. Na jednu sklenici budete potřebovat 30ml kávy.
  2. Když se nám vaří káva, během toho si vyrobte mléčnou pěnu. Vezměte si vychlazené mléko v množství 250 ml a vyšlehejte ho do pěny.
  3. Poté pěnu nalijte po okraji sklenice a chvíli počkejte, až se pěna oddělí od mléka a až potom můžete zalít kávou.

TIP: Pokud máte rádi příchutě, zkuste přidat ochucený sirup. Až budete mít mléčnou pěnu zalitou kávou, vezměte si sirup a malinké množství vlijte po okraji sklenice.

 

Zrnková pražená káva  

Kostarika Tarrazu, zrnková káva arabica

139 Kč

Zobrazit

 

 

Kávomlýnek  

Kávomlýnek ETA Aromo 0064 90000 bílý

349 Kč

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na oslňující ledovou kávu s karamelovým krémem

Oslňte své přátele a rodinu touto lahodnou ledovou kávou s karamelovým krémem. Recept je jednoduchý a zahrnuje několik kroků, které vám umožní vytvořit ledovou kávu jako z kavárny.

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem

Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Recept na pečené kuře s bylinkami, které si zamilujete!

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou, která má hned několik výhod. Nejen, že na nedělní oběd nasytí celou rodinu, ale je velmi jednoduché na přípravu a šetrné k peněžence. Dnes si ukážeme inspiraci na přípravu pečeného kuřete s bylinkami a domácím bylinkovým máslem. Jako přílohu pak baby brambory pečené v pekáči spolu s kuřetem.

Uvařte si na zahřátí smetanovo-pórkovou polévku

Po dlouhé (pod)zimní procházce přijdete domů s červenými tvářemi, zmrzlými prsty a s prázdným žaludkem. A nyní přichází ta klíčová otázka: „Co si uvařit?“ Určitě smetanovo-pórkovou polévku, která Vás nezklame! Je velmi chutná, rychlá, zdravá a krásně Vás zahřeje.

Recept na domácí mléčnou rýži

Hledáte jednoduchý a rychlý dezert? Vyzkoušejte náš recept na domácí mléčnou rýži, který Vám zabere jen pár minut.

Jak si uvařit nejchutnější kávu podle svých představ

Co může být lepší než si dát ráno šálek aromatické kávy? Skuteční milovníci kávy vědí, že na šálek jejich oblíbeného horkého nápoje je ideální každé místo a čas. Ale víte, jak správně připravit kávu, jejíž vůně naplní celý dům? Špičkoví znalci kávy řeknou, že tajemství je v zrnu a odpověď spočívá v jednoduchosti. Přinášíme Vám nejoblíbenější způsoby přípravy kávy doma, s nimiž si svůj oblíbený nápoj užijete ještě více.

Přítel, nebo nepřítel? Odkrýváme mýty kolem kofeinu

Váš každodenní společník, či zrádce? Kofein je předmětem mnoha diskuzí a debat o jeho vlivu na naše zdraví. Odpověď na otázku, zda je kofein naším parťákem či nepřítelem, není zcela jednoznačná. V tomto článku se podíváme na některé z nejčastějších mýtů a fakta týkající se tohoto oblíbeného stimulantu.

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Piškotová roláda s tvarohovou náplní a ovocem je lehký jarní dezert, na kterém si zaručeně pochutná celá rodina. Její příprava je přitom snadná a nezabere vám více než hodinu.

Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.

Sezóna medvědího česneku je tu: 5 top receptů

Medvědí česnek, či česnek medvědí, je jedním z nejzajímavějších a chutných jarních darů přírody. Jeho jemná, ale výrazná chuť dodává pokrmům nezaměnitelnou aromatickou chuť. V následujícím článku vám představíme pět receptů, které obsahují medvědí česnek v různých podobách. Připravte se na chuťovou explozi.