Vaše poloha:
Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
(Foto: canva.com)
Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
(Foto: canva.com)

17.07.2022

Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě

Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.

 

Recept na špízy z vepřové panenky

 

Vepřová panenka je nejdražší částí masa z prasete. Jde o kvalitní, jemné, libové maso. Je ve tvaru dlouhého válečku. Jeho zpracování je velmi jednoduché a právě nejvíce se hodí ke kratšímu, tepelnému zpracování.

 

Ingredience

 

 

Postup

 

1/ Nejdříve si připravte marinádu. Oloupejte a rozmačkejte si stroužky česneku. Poté ho ve větší misce smíchejte s olejem, dijonskou hořčicí, rozmarýnem, petrželí, solí a pepřem.

2/ Vepřovou panenku si opláchněte, zbavte se blanek a nakrájejte na větší kostičky (cca 2cm).

3/ Maso vložte do marinády a nechte v lednici odpočinout. Nejlépe ponechejte cca 2 hodiny.

4/ Teď si připravte zeleninu. Červenou cibuli si nakrájíte na čtvrtky, cuketu na tlustší kolečka, papriku na čtverečky (cca 2cm) a citron na velmi tenké plátky, které ještě přepulte (postačí vám 4-6 měsíčků).

5/ Vyndejte si maso z ledničky a začněte s výrobou špízů. Pořadí si můžete zvolit své například: paprika, maso, citron, cuketa, cibule, paprika.

TIP: Papriku a cuketu si namáčejte před napíchnutím na špejli v marinádě.

 

Příprava na grilu

 

1/ Na předehřátý gril rozmístěte špízy. Potřete marinádou a zavřete poklop. Za cca 7 min špíz otáčejte a potírejte zbylou marinádou.

2/ Až bude maso měkké, tak špízy vyndejte a užijte si tu skvělou chuť.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.

Recept na vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři

Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?

Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.

Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření

Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem

Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě

Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.

Majonéza podle vašich představ? Vyzkoušejte tyto 3 recepty a užijte si jejich chuť naplno

Připravte se na jedinečné chutě domácí majonézy ve třech různých variantách. Od klasické chuti, přes lehčí, dietní alternativu až po neobvyklou příchuť. S našimi jednoduchými recepty a postupy si můžete majonézu vyrobit snadno a rychle přímo z pohodlí vaší kuchyně. 

Grilovačka: Trhané vepřové maso na grilu

Trhané vepřové maso se stává stále populárnější volbou mezi milovníky grilování. Toto lahodné jídlo, které přináší skvělou kombinaci šťavnatého masa, křupavé kůrky a bohatých chutí vás rozhodně zasytí. Jak připravit dokonalé trhané vepřové maso na grilu tak, abyste z něj měli maximum.

Grilovačka: Recept na luxusní grilovanou kukuřici s limetovým máslem

Pokud milujete grilování a hledáte nový způsob, jak si připravit kukuřici, tak máme pro vás recept, který vás ohromí. Luxusní grilovaná kukuřice s limetovým máslem je nejen chutná, ale také přináší chutnou novinku ke grilování.Příprava je jednoduchá a výsledkem ohromíte svou rodinu nebo přátelé.