Vaše poloha:
Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!
(Foto: canva.com)
Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!
(Foto: canva.com)

13.09.2021

Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!

Francouzské brambory jsou klasika, která uspokojí dětské i gurmánské jazýčky. Pokud se chystáte na tuto legendu mezi zapékanými jídly poprvé nebo se chcete pouze inspirovat, vyzkoušejte recept na francouzské brambory, který náramně chutná, ale zvládne ho i začínající kuchař či kuchařka.

Recept na výtečné francouzské brambory se smetanou a uzeným masem

Ingredience

RADA: Vynecháte-li vepřové uzené maso, pochutnají si na výsledku i vegetariáni.

Francouzské brambory
(Foto: canva.com)

 

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce. Neměly by být úplně uvařené, protože ještě dojdou v troubě.
  2. Vezměte 3 vejce a uvařte je natvrdo.
  3. Než se vejce a brambory uvaří, nakrájejte si cibuli na kolečka a uzené vepřové maso a tvrdý sýr na kostičky.
  4. Natvrdo uvařené vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  5. Brambory sceďte, oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  6. Olejem nebo sádlem vytřete pekáček.
  7. Nyní přijde na řadu skládání.
  8. Dno pekáčku pokryjte vrstvou brambor, které lehce opepříte a osolíte.
  9. Brambory překryjte směsí z cibule, uzeného vepřového masa, vajec a tvrdého sýra.
  10. Střídejte vrstvy brambor a ostatních surovin.
  11. Takto připravený základ dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C cca na 10–15 minut.
  12. Dvě zbylá vajíčka rozklepněte do mísy, přilijte smetanu a pusťte se do šlehání. Výsledek nezapomeňte osolit a opepřit.
  13. Vyndejte pekáček, jeho obsah zalijte smetanou s vajíčkem.
  14. Dejte péct na dalších cca 25 až 30 minut (řiďte se zkušenostmi s vaší troubou).
  15. Francouzské brambory podávejte posypané čerstvou petrželkou a s kyselou okurkou.

RADA: S kořeněním jednotlivých vrstev opatrně, ať výsledný pokrm není příliš slaný.

TIP: Pokud chcete uvařit nefalšované francouzské brambory, použijte brambory syrové. Zbytek postupu je stejný, jen budete muset pokrm déle péct v troubě.

Francouzské brambory
(Foto: canva.com)
 

Brambory v akci

Brambory rané 1 kg

26,90 - 27,90

2 prodejci

Více informací

Albert

26,90 Kč -20%

Zbývá 2 dny

Platí do: 14.5.2024

Platí v prodejnách

Billa

27,90 Kč -20%

Zbývá 2 dny

Platí do: 14.5.2024

Platí v prodejnách

BRAMBORY RANÉ, 1,5 kg

34,90

1 prodejce

Více informací

Penny Market

34,90 Kč -30%

Zbývá 3 dny

Platí do: 15.5.2024

Prodejny Penny Market

Zobrazit více

 

Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!

Chcete zkusit lahodnou kombinaci chutí? Máme tu pro Vás recept na hovězí steak se švestkovou omáčkou, který si určitě zamilujete.

Zkuste náš nenáročný recept na zapečené těstoviny, na který potřebujete jen šunku a sýr

Hledáte nápad na rychlý oběd? Přinášíme Vám nenáročný recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem. Nejenže budete mít oběd hotový do půl hodiny, ale také Vám bude skvěle chutnat.

Mohlo by Vás zajímat

Zapečené brambory: 3 neotřelé recepty zapečených brambor

Milujete brambory a hledáte nové a neotřelé způsoby, jak je připravit? V tomto článku vám představíme tři nápadité recepty na zapečené brambory, které vás jistě okouzlí svou chutí a originalitou. Připravte se na gastronomickou lahůdku plnou kontrastů, kde se setkávají klasické brambory s nečekanými ingrediencemi.

Zbyl vám bramborový salát? Zde je několik chutných řešení

Bramborový salát, oblíbený doplněk mnoha pokrmů, často najde své místo na svátečních stolech a rodinných večeřích. Nicméně se nám často stává, že zůstane trocha tohoto lahodného salátu po události. Co s ním ale udělat, aby nám nezkysl v lednici a mohl být opět šťastně spojen s naším jídelníčkem? Přinášíme vám několik nápadů, jak využít zbylý bramborový salát a překvapit svůj chuťový aparát novými lahůdkami.

Babiččiny triky: Bramborová kaše 3x jinak

Bramborová kaše je oblíbeným pokrmem nejen všech dětí, ale i dospělých. Její dokonalé provedení však závisí na pár zásadních věcech. A nemusíte ji dělat jen stále podle jednoho receptu. Zkuste ji 3x jinak.

Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou

Hledáte nápad na skvělý recept s vepřovým masem? Co takhle vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou? Tento lahodný pokrm vás rozhodně nezklame.

Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami

Gulášová polévka s bramborami je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v české kuchyni. Tento recept je velmi jednoduchý a levný, vyjde vás za necelých 130 kč na 4 porce. Můžete snadno připravit chutnou a nasycující polévku i pro velkou rodinu.

Levné vaření: Tyrolské Gröstle s vepřovým masem

Tyrolské Gröstle je vynikající tradiční rakouské jídlo, které se vyrábí ze směsi vařených brambor, nakrájeného masa a cibule. Je to jednoduché na přípravu a je jen ze tří ingrediencí, takže ideální způsob, jak uvařit pokrm za málo peněz.

Jak si připravit výborný nizozemský hachee pokrm. Postup je jednoduchý a výsledek vás potěší

Hachee, chutný a jednoduchý nizozemský pokrm - Připravte si ho snadno s naším jednoduchým postupem. Získejte skvělý výsledek a potěšte své hosty vynikajícím jídlem.

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve

Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Recept na pečený chřest s bramborami a slaninou

Chřestová sezóna je tady a potrvá do konce června. Připravili jsme pro Vás jednoduchý recept pečený chřest se slaninou a bramborami, který bude chutnat celé rodině!