Vaše poloha:
Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou
(Foto: canva.com)
Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou
(Foto: canva.com)

11.04.2023

Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou

Hledáte nápad na skvělý recept s vepřovým masem? Co takhle vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou? Tento lahodný pokrm vás rozhodně nezklame.

 

Ingredience

 

 

Postup:

 

  1. Nejprve si připravíte marinádu. Česnek oloupete a rozmačkáte nebo ho jemně nasekáte. Smícháte ho s olivovým olejem a dobře promícháte.
  2. Vepřová líčka omyjete a osušíte. Pak je vložíte do marinády a dobře promícháte tak, aby se marináda dostala ke všem líčkům. Necháte je minimálně hodinu odpočinout v lednici. Pokud máte čas, nechte je marinovat přes noc.
  3. Mezitím si připravíte brambory a šalotku. Brambory oloupete a nakrájíte na menší kousky. Šalotku oloupete a nakrájíte na drobné kousky.
  4. Vepřová líčka vyndáte z marinády a osušíte je. Na pánvi rozehřejete trochu olivového oleje a opečete na něm líčka ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmete z pánve a dáte stranou.
  5. Na stejné pánvi smažíte brambory a šalotku dozlatova. Pokud se vám zdají suché, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  6. Vepřová líčka přidáte k bramborům a šalotce a všechno společně podusíte asi 15 minut, dokud se maso a zelenina nezměknou. Podle chuti můžete dochutit solí a pepřem.
  7. Hotový pokrm můžete posypat nasekanou petrželkou a podávat.

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve

Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?

Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.

Když se spojí tradice s moderní kuchyní. Recept na mleté maso s rýží a mletou paprikou

Pokud hledáte recept na vynikající a chutné jídlo, tak se nechte inspirovat naším receptem na mleté maso s rýží a mletou paprikou. Tento recept spojuje tradiční kuchyň s moderním zpracováním potravin, což vám zajistí nejen lahodný zážitek, ale také výživnou a zdravou stravu.

Levné vaření: Tyrolské Gröstle s vepřovým masem

Tyrolské Gröstle je vynikající tradiční rakouské jídlo, které se vyrábí ze směsi vařených brambor, nakrájeného masa a cibule. Je to jednoduché na přípravu a je jen ze tří ingrediencí, takže ideální způsob, jak uvařit pokrm za málo peněz.

Recept na citronové kuře po francouzsku

Vyzkoušejte náš zajímavý a chutný recept na citronové kuře! Příprava je jednoduchá, a většinu potřebných ingrediencí máte určitě doma.

Recept na luxusní rybu po thajsku

Vyzkoušejte exotickou a osvěžující chuť, která bude chutnat celé rodině! Máme pro vás skvělý recept na rybu po thajsku. Tato pikantní rybí receptura zachovává jemnou chuť bílé ryby a kombinuje ji s kyselými příchutěmi.

Rychlá a nenáročná večeře. Recept na zapečenou kapustu se slaninou

Máme tu podzim a to znamená, že nám přichází kapustová sezóna. Jedná se o jednu z nejstarších druhů zeleniny, která je velmi bohatá na vitamíny a minerály. Připravili jsme pro vás nenáročný recept, který je jednoduchý na přípravu a zároveň velmi chutný.

Recept na špekové knedlíky s houbovou omáčkou

Hledáte zajímavý recept na oběd či večeři? Máme pro vás řešení! Vyzkoušejte náš skvělý recept na rakouské špekové knedlíky s houbami, který si zamiluje celá rodina.

Recept na pečené vepřové maso se smetanou

Už vám dochází nápady, co připravit k obědu nebo večeři? Máme pro vás jednoduchý, ale i přesto chuťově výborný recept na pečené vepřové maso se smetanou. K snadné přípravě tohoto jídla budete potřebovat jen pár ingrediencí.