Vaše poloha:
Upečte si perník s čokoládovou polevou pomocí hrníčku!
Zdroj: canva.com
Upečte si perník s čokoládovou polevou pomocí hrníčku!
Zdroj: canva.com

14.05.2021

Upečte si perník s čokoládovou polevou pomocí hrníčku!

Dokonalá kombinace – perník a čokoláda! Přinášíme Vám velmi rychlý a snadný recept, jak udělat perník. K přípravě této dobroty nebudete potřebovat ani váhu, stačit Vám bude jen obyčejný hrnek, zvládne to každý. Jdeme na to!

Ingredience

Těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do perníku (nebo klasický kypřící + 1 lžíce perníkového)

 

Na dokončení:

  • Marmeláda (malinová, meruňková)
  • 100 g hořká čokoláda
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mléko
  • Strouhaný kokos
  • Nasekané vlašské ořechy

 

Postup

1. Předehřejeme troubu na 190 °C.

2. Plech (30x40 cm) vyložíme pečícím papírem.

3. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme cukr, kakao, vanilkový cukr a kypřící prášek do perníku. Vše dobře promícháme.

4. Do připravené směsi přidáme vajíčko, olej, mléko a metličkou promícháme.

5. Těsto na perník vylijeme na plech a pečeme 20-25 minut na 170 °C, dle trouby. Poznáme, že těsto už je hotové, když do těsta zapíchneme špejli, tak vyjde ven suchá.

6. Nalámeme čokoládu, poté ji rozpustíme spolu s máslem v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Zamícháme lžící mléka a perník pomažeme čokoládovou polevou. Teď můžeme posypat kokosem nebo mletými ořechy.

7. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. To je vše, nadýchaný perník je hotový!

Dobrou chuť!

 

TIP: Perník můžete rozříznout a promazat marmeládou. Zkuste také do něj dát sezonní čerstvé ovoce (např. meruňka) nakrájené na kousky.

Mohlo by Vás zajímat

Recept na čokoládovou buchtu bez mouky

Jste milovníky čokolády? Udělejte si radost a vyzkoušejte náš recept na čokoládovou buchtu bez mouky. Příprava této kakaové buchty je jednoduchá a rychlá. Zdravé pečení může být zároveň i chutné pečení!

Milujete čokoládu? Upečte si pravé čokoládové brownies

Pro všechny milovníky čokolády jsme připravili skvělé recepty na čokoládové brownies. Máte je hotové rychle a zvládne to i úplný začátečník.

Zamilujte se na první kousnutí: Recept na Oreo Cheesecake

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Zažijte Velikonoce jako nikdy předtím: Recept na beránka v pěti variantách

S blížícími se Velikonočními svátky se otevírá doba, kdy se rodiny a přátelé scházejí, aby společně oslavovali, a co by to byly za oslavy bez tradičního velikonočního beránka? Připravte se na to, že tento rok budou Velikonoce opravdu speciální, protože vám přinášíme recept na beránka v pěti neodolatelných variantách. Od klasického tvarohového až po luxusní biskupský beránek, každá z nich představuje jedinečnou chuť, která obohatí váš velikonoční stůl a zanechá vás i vaše blízké v úžasu.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou

Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Něco sladkého ke kávě: Recept na nadýchanou citronovou babetu s polevou

Když se řekne "citronová babeta", určitě se vám vybaví představa nadýchaného, osvěžujícího dezertu, který dokonale pasuje ke kávě. Tento tradiční recept je známý po celém světě. Citronová babeta je oblíbená pro svou lehkost, svěžest a jednoduchost přípravy.

Upečte si legendární pražský koláč

Zamilujte si chuť a vůni pražského koláče. Tento kulinářský skvost, kombinující jemné těsto, voňavý krém a skořicovou drobenku, je ideálním doplňkem k vaší nedělní kávě nebo jako sladká pochoutka pro každodenní radost. Objevte originální recept, který je jednoduchý, ale zároveň nabízí neopakovatelný gurmánský zážitek.

Skořicový sen u vás doma. Recept na dokonalé skořicové šneky

Skořice, ta voňavá přísada, která dokáže proměnit obyčejné pečivo na něco naprosto úžasného. Skořicové šneky patří mezi oblíbené pochoutky milovníků sladkého po celém světě. Pokud si chcete dopřát tuto skořicovou dobrotu, zkuste náš recept na dokonalé skořicové šneky z kynutého těsta. Připravte se na křupavý, vonný a lahodný zážitek.

Věnečky jako z cukrárny. Recept na domácí věnečky se žloutkovým krémem

Svěží, nadýchané a plné lahodného žloutkového krému - ano, to jsou věnečky. Tato tradiční cukrářská lahůdka je oblíbená po celém světě a nyní vám ukážeme, jak si je připravit přímo v pohodlí vaší kuchyně. Získejte chuť nejlepších věnečků, které jste kdy ochutnali, a připravte si je díky našemu receptu na domácí věnečky se žloutkovým krémem. Jednou, co je ochutnáte, už nebudete chtít jiné dezerty.