Vaše poloha:
Pečeme vánoční cukroví: nepečené cukroví aneb na poslední chvíli
(Foto: canva.com)
Pečeme vánoční cukroví: nepečené cukroví aneb na poslední chvíli
(Foto: canva.com)

23.12.2021

Pečeme vánoční cukroví: nepečené cukroví aneb na poslední chvíli

Nestíháte složitější přípravu vánočního cukroví? Připravili jsme pro Vás recepty na několik druhů nepečeného vánočního cukroví. Tyto chutné sladkosti připravíte za pár minut ani nemusíte rozpalovat troubu!

 

Vosí hnízda

 

Ingredience

Těsto:

Krém:

 

Příprava

1. Všechny suroviny na těsto, tedy piškoty (část piškot necháme na základnu), moučkový cukr, máslo, rum a kakao smícháme v míse. Připravené těsto necháme odležet v ledničce zhruba 2 hodiny.

2. Teď si připravíme krém. Žloutek vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo a rum.

3. Tvořítka na výrobu vosích hnízd před každým použitím vysypeme moučkovým cukrem nebo kakaem. Menší kousek těsta vmáčkneme do formičky tak, aby byla skoro plná. Obráceným koncem vařečky vytlačíme dírku na krém.

4. Krém přendáme do cukrářského sáčku a plníme jím vosí hnízda. Naplněné hnízdo přiklopíme piškotem.

5. Vosí hnízda vyndáme opatrně z formiček a skladujeme v chladu.

 

(Foto: canva.com)

 

Rumové kuličky

 

Ingredience

 

Příprava

Nejdříve rozdrtíme piškoty na malé kousky. Přidáme máslo, moučkový cukr, kakao a rum podle chuti. Vše smícháme a vznikne nám těsto. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu. Kuličky necháme ztuhnout.

 

Nepečené trubičky

 

Ingredience

 

Příprava

1. Nejdříve rozdrtíme piškoty na malé kousky. Poté smícháme mleté vlašské ořechy, piškoty, moučkový cukr, vejce a kakao. Směs pořádně propracujeme a připravíme těsto.

2. Připravené těsto rozválíme na vále posypaném moučkovým cukrem, nakrájíme na malé obdélníky. Nakrájené kousky natočíme na trubičky a dáme na plech spojem dolů. Trubičky necháme zaschnout ideálně přes noc. Poté stáhneme z trubiček a namočíme do čokoládové polevy. Trubičky ještě můžeme ozdobit například sekanými oříšky. Naplníme šlehačkou podle chuti.

 

Nepečená roláda

 

Ingredience

 

Příprava

1. Budeme připravovat dva druhy těsta – tmavé a světlé. Nejdříve připravím tmavé těsto. Rozdrtíme piškoty, přidáme 100 g cukru, vejce, rum a kakao. Z těchto surovin vypracujeme těsto.

2. Na světlé těsto smícháme máslo, 100 g cukru a kokos. Vypracujeme těsto.

3. Na potravinářské fólii vyválíme nejdříve tmavé těsto, poté světlé těsto, které položíme na tmavé. Těsta vyválíme spolu, aby se lehce spojila. Zabalíme do rolády a potřeme čokoládovou polevou.

 

Kokosové kuličky

 

Ingredience

 

Příprava

1. Piškoty rozmeleme, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, kokos a rum. Všechny suroviny smícháme, přidáme piškoty, pokud se těsto lepí na ruce.

2. Z těsta tvarujeme rukou kuličky, do kterých vtlačíme mandli. Znovu kuličku oválíme a obalujeme v kokosu. Uchováváme v dobře uzavíratelné krabičce, tak zůstanou vláčné.

 

(Foto: canva.com)

 

Dobrou chuť!

 

Mohlo by Vás zajímat

Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky

Na svátečním stole určitě nesmí chybět křehké pařížské rohlíčky, které patří mezi jednu z nejoblíbenějších vánočních dobrot. Máme pro Vás par tipů, jak připravit ty nejlahodnější pařížské rohlíčky.

Nepečené cukroví na poslední chvíli: 4 druhy vánočních kuliček

Chcete si vychutnat sladké pochoutky bez nutnosti pečení? Vyzkoušejte tzv. nepečené cukroví. Výhodou nepečeného cukroví je jeho rychlá a jednoduchá příprava. Stačí smíchat všechny suroviny dohromady a tvarovat z nich malé kuličky nebo jiné tvary podle vaší chuti. Nepečené cukroví můžete také snadno přizpůsobit svým preferencím a přidat různé příchutě nebo ozdoby. Díky tomu, že nepečené cukroví nevyžaduje žádné pečení, můžete ušetřit čas a energii. Přinášíme Vám 4 jednoduché a rychlé recepty, které zvládne opravdu každý.

Recept na mini šlehačkové cukroví jen ze tří ingrediencí

Chcete si upéct cukroví, které vás vyjde levněji a nepotřebujete na něj spoustu ingrediencí? Zkuste šlehačkové vánoční cukroví, na které potřebujete jen tři suroviny.

Pečeme vánoční cukroví: Išelské cukroví

Išelské cukroví zmizí ze stolu vždy jako první! Připravili jsme pro Vás skvělý recept na toto oblíbené vánoční cukroví.

Pečeme vánoční cukroví: Vanilkové rohlíčky

Vánoce si rozhodně nemůžeme představit bez křehkých vanilkových rohlíčků. Proto jsme pro Vás připravili nejen recept na tradiční vanilkové rohlíčky s citronovou kůrou, ale i recept na bezlepkové rohlíčky!

Zdobení vánočního cukroví může být i příjemná rodinná chvilka.

Blíží se svátky a s nimi i čas pečení vánočního cukroví. Zpříjemněte si tedy jeho přípravu a nechte se inspirovat našimi tipy! Vaše cukroví pak bude krásné a jeho příprava bude zaručeně bavit i ty nejmenší.

Pečeme vánoční cukroví: Linecké cukroví

Advent už je tady! Spolu s ním i čas na pečení vánočního cukroví. Dnes jsme pro Vás připravili recept na oblíbené linecké cukroví!

Kde koupit ta nejlepší vánoční vykrajovátka? Vyzkoušejte razítka na cukroví!

Přichází Vánoce a s nimi i čas pečení cukroví. Připravte se na ně s originálními vykrajovátky, díky kterým bude vaše cukroví blíže k vánočním svátkům!

Zbyl vám bramborový salát? Zde je několik chutných řešení

Bramborový salát, oblíbený doplněk mnoha pokrmů, často najde své místo na svátečních stolech a rodinných večeřích. Nicméně se nám často stává, že zůstane trocha tohoto lahodného salátu po události. Co s ním ale udělat, aby nám nezkysl v lednici a mohl být opět šťastně spojen s naším jídelníčkem? Přinášíme vám několik nápadů, jak využít zbylý bramborový salát a překvapit svůj chuťový aparát novými lahůdkami.

Hrachová delikatesa: Uvařte si tradiční českou polévku

Vstupte do světa lahodné české kuchyně s námi a objevte tajemství hrachových lahůdek. Hrachová polévka, známá také jako hrachovka, je tradičním pokladem české kuchyně, který rozehřeje nejen tělo, ale i duši. Připravte se na gastronomickou dobrodružnou cestu plnou chutí a vůní, kterou vám přináší náš recept na tu nejlepší hrachovou delikatesu.