08.05.2021
Víte, na co vše můžete použít avokádový olej?
Avokádo je plné zdravých tuků a je jednou z nejzdravějších potravin. Je dobré pro zdraví pokožky, zlepšuje cirkulaci krve a podporuje hubnutí.
Avokádový olej – vlastnosti:
Bohatý zdroj kyseliny olejové
Je známo, že kyselina olejová má řadu pozitivních účinků na zdraví, včetně snížení rizika některých druhů rakoviny, prevence některých autoimunitních onemocnění, rychlé regenerace buněk a hojení ran, prevence a léčby infekcí a zánětlivých procesů.
Podporuje zdraví srdce
Snižuje riziko srdečních onemocnění. Avokádový olej má vysokou koncentraci beta-sitosterolu, který reguluje hladinu cholesterolu.
Vyživuje pokožku
Vitamíny a minerály z avokádového oleje vyživují tělo vnitřně, ale i zvenčí. Extrémně hydratuje a regeneruje kožní buňky. Avokádový olej obsahuje vitamin E, draslík a lecitin.
Bohatý zdroj vitaminu E
Naše tělo vstřebává vitamin E mnohem lépe, pokud ho přijímáme potravou než jako doplněk stravy, takže do Vašeho seznamu zdravých potravin určitě zařaďte bio avokádový olej!
Zrychluje a zlepšuje trávení
Vitamíny, minerály a zdravé tuky, na které je avokádový olej bohatý, podporují efektivnější trávení. Ačkoli tento léčivý olej nevyřeší problém s trávením přes noc, rychle se budete cítit energičtější.
Pomáhá při hubnutí
Vysoká koncentrace kyseliny olejové v avokádovém oleji může pomoci při hubnutí, zejména v kombinaci se zdravou stravou a pravidelným cvičením.
Vyživuje vlasy
Živiny z avokádového oleje, které podporují zdraví pokožky, mají pozitivní vliv i na vlasy. Naneste avokádový olej na vlasy a vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit alespoň 1 hodinu nebo přes noc, poté si vlasy umyjte obvyklým způsobem.
Vhodný na vaření a smažení jídla
Má jemnou chuť a vydrží vysoké teploty, takže je ideální volbou pro přípravu všech pokrmů. Avokádový olej je ideální na vaření, smažení, pečení a restování. Další výhodou avokádového oleje je to, že má neutrální chuť. Zkuste také avokádový olej ve spreji.
Mohlo by Vás zajímat
Jak zvýšit příjem vlákniny ve vaší stravě?
Vláknina hraje klíčovou roli ve zdravé stravě a dobrém fungování našeho těla. Přestože může být v naší každodenní stravě opomíjena, její příjem lze snadno zvýšit s několika jednoduchými kroky.
Užijte si svěžest libečku: Vyzkoušejte libečkový olej a okořeňte své pokrmy
Libečkový olej je skvělý doplněk do vaší kuchyně, který okoření vaše pokrmy a dodá jim jedinečnou chuťovou dimenzi. Užijte si svěžest libečku a objevte nové možnosti při přípravě jídel.
Zdravé nebo nebezpečné? Konzumujete rostlinné oleje každý den?
Olej je důležitou součástí pro přípravu jídel, ale nabízí se otázka, jestli jeho každodenní používání prospívá zdraví. Každý druh oleje má své plusy a minusy a my vám řekneme, jaký to jsou.
Řepkový nebo slunečnicový olej? Jaký je lepší?
Jaký olej použít? Hlavním rozdílem mezi slunečnicovým a řepkovým olejem je v typu tuku, který obsahují. Povíme vám, jak a kdy je používat.
Olivový olej: Víte, na co vše se dá použít a jaké jsou jeho druhy?
Olivový olej je jeden z nejhodnotnějších druhů oleje vůbec. Jeho chuť i prospěšnost našemu zdraví však silně závisí na jeho kvalitě i zpracování. Přinášíme vám proto přehled, který vám pomůže vybrat ten správný druh oleje pro studenou i teplou kuchyni!
Proč někteří lidé nenávidí koriandr a ti druzí ho zbožňují?
Koriandr, známý také jako cilantro, je aromatická bylinka, která se běžně používá v kuchyních po celém světě. Jeho svěží chuť a citrusové aroma dělí lidi na dva tábory: ty, kteří ho milují, a ty, kteří ho nenávidí.
Přítel, nebo nepřítel? Odkrýváme mýty kolem kofeinu
Váš každodenní společník, či zrádce? Kofein je předmětem mnoha diskuzí a debat o jeho vlivu na naše zdraví. Odpověď na otázku, zda je kofein naším parťákem či nepřítelem, není zcela jednoznačná. V tomto článku se podíváme na některé z nejčastějších mýtů a fakta týkající se tohoto oblíbeného stimulantu.
Proč si můžete dopřát těstoviny každý den a bez obav o zdraví a postavu?
Těstoviny jsou často neprávem zatracovány jakožto nepříliš zdravá příloha bohatá na kalorie. Nemusí tomu tak ale nutně být. Zjistěte, jak těstoviny zakomponovat do vyvážené stravy.
Odkryjte sílu arašídových pomazánek: Více než jen lahodná alternativa másla
Arašídové máslo je známá americká pochutina, jejíž popularita v posledních letech roste i v tuzemsku. A to zejména mezi sportovci a vegetariány. Má konzumace arašídových pomazánek pozitivní vliv na naše zdraví?
Proplachování rýže: Zbytečný rituál nebo klíč k lepšímu zdraví?
Vaříte doma často rýži? Pak jste možná slyšeli o debatách ohledně proplachování rýže. Zdá se, že někteří lidé se přiklánějí k tomu, že je to zbytečný krok, zatímco jiní tvrdí, že je to klíč k lepšímu zdraví. Ale co je pravda? Podívejme se na fakta.