Vaše poloha:
Oslaďte si léto: neobvyklé recepty na domácí zmrzlinu, včetně mangové s kokosem nebo bazalky
(Foto: canva.com)
Oslaďte si léto: neobvyklé recepty na domácí zmrzlinu, včetně mangové s kokosem nebo bazalky
(Foto: canva.com)

27.07.2023

Oslaďte si léto: neobvyklé recepty na domácí zmrzlinu, včetně mangové s kokosem nebo bazalky

Léto je obdobím, kdy máme chuť na osvěžující a lahodné dobroty a co může být lepší než domácí zmrzlina plná exotických chutí a neobvyklých kombinací. Pokud chcete vyzkoušet něco nového a originálního, máme pro vás tři úžasné recepty na domácí zmrzlinu, které vás okouzlí svou výjimečnou chutí. Připravte se na exotické mango s kokosem a limetkou, pikantní chilli čokoládovou zmrzlinu s mangem a osvěžující bazalkovou zmrzlinu s jahodami.

 

Mangová zmrzlina s kokosem a limetkou

 

Ingredience

 

Postup

  1. Oloupejte manga, zbavte ho pecky a nakrájejte na menší kousky.
  2. V míse smíchejte nakrájená manga s kokosovým mlékem, cukrem a šťávou z limetky. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.
  3. Přelijte směs do zmrzlinového stroje a nechte zamrazit podle návodu stroje.
  4. Pokud nemáte zmrzlinový stroj, můžete směs nalít do nádoby a zamrazit. Každých 30 minut ji vyndávejte a důkladně promíchejte, aby zmrzlina nekrystalizovala.
  5. Servírujte vychlazenou zmrzlinu s kokosovými stroužky nebo kousky kokosového ořechu pro dokonalou exotickou chuť.

 

Chilli čokoládová zmrzlina s mangem

 

Ingredience

 

Postup

  1. V hrnci rozehřejte smetanu a přidejte na kousky nasekanou hořkou čokoládu. Nechte čokoládu pomalu rozpustit za stálého míchání.
  2. Přidejte chilli koření do čokoládové směsi a důkladně promíchejte.
  3. Nalijte směs do mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Oloupejte mango a zbavte ho pecky. Nakrájejte na malé kousky.
  5. Smíchejte nakrájené mango s kondenzovaným mlékem.
  6. Nalijte část čokoládové směsi do formy na zmrzlinu, pak přidejte vrstvu mangové směsi. Pokračujte střídáním vrstev, dokud nenaplníte celou formu.
  7. Pomocí párátky lehce promíchejte vrstvy, aby vznikl efekt mramorování.
  8. Dejte formu do mrazáku a nechte zmrzlinu ztuhnout alespoň 4 hodiny nebo přes noc.
  9. Před servírováním ozdobte zmrzlinu kakaovými oříšky nebo strouhanou čokoládou.

 

čokoládová zmrzlina s chilli
(Foto: canva.com)

 

Bazalková zmrzlina s jahodami

 

Ingredience

 

Postup

  1. V mixéru rozmixujte jahody, bazalkové lístky, vanilkový extrakt a citronovou šťávu, dokud nezískáte hladkou pastu.
  2. V míse smíchejte smetanu ke šlehání s kondenzovaným mlékem.
  3. Přidejte směs jahod a bazalky do smetanové směsi a důkladně promíchejte.
  4. Nalijte směs do formy na zmrzlinu.
  5. Dejte formu do mrazáku a nechte zmrzlinu ztuhnout minimálně 6 hodin.
  6. Před podáváním můžete zmrzlinu ozdobit čerstvými jahodami nebo lístky bazalky.

 

(Foto: canva.com)

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Dezerty do skleničky: 6 snadných receptů pro každou příležitost

Přemýšlíte, jak překvapit své hosty originálním a vizuálně atraktivním dezertem? Nebo hledáte snadný způsob, jak si doma užít trochu sladkého potěšení? Dezerty do skleničky jsou ideálním řešení pro každou příležitost, které kombinují jednoduchost přípravy s elegancí. Ať už plánujete romantickou večeři, rodinnou oslavu, nebo si jen chcete dopřát něco sladkého, tyto recepty vás nenechají na pochybách.

Jahodová slast v každém soustu. Recept na dokonalou bublaninu plnou sladkých jahod

Sladká chuť jahod a jejich lahodná vůně dělají z každého sousta pravou jahodovou slast. Pokud hledáte dokonalý recept na sladkou a šťavnatou bublaninu plnou čerstvých jahod, máme pro vás recept, který vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí.

Recept na čokoládový dezert s pistáciemi jen z 3 ingrediencí

Milovníci čokolády budou tímto receptem potěšeni. Příprava čokoládových kostek s pistáciemi vás ohromí a zároveň překvapí, že výroba je velmi prostá. Pojďte se podívat na recept čokoládového dezertu ze tří surovin.

Recept na vynikající čokoládou pěnu

Připravte si lahodný čokoládový dezert! Příprava lehké nadýchané pěny vám nezabere mnoho času a zaručeně si na ní pochutnají i ti nejnáročnější strávníci.

Jak na pravé belgické vafle?

Nadýchané těsto, zlatavá barva, pravidelná mřížka a neodolatelná vůně i chuť, to jsou pravé belgické vafle. Vychutnat si je můžete nejen na snídani, ale i jako sladkou svačinku či skvělý moučník. Naučte se pravé belgické vafle připravit.

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Piškotová roláda s tvarohovou náplní a ovocem je lehký jarní dezert, na kterém si zaručeně pochutná celá rodina. Její příprava je přitom snadná a nezabere vám více než hodinu.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Hrníčkový recept na kefírovou buchtu, která dokáže zpříjemnit každý den

Hledáte jednoduchý, ale neodolatelně chutný recept, který osvěží vaše odpoledne u kávy nebo čaje? Kefírová buchta na plech je odpovědí na vaše kulinářské přání. Tento hrníčkový recept nejenže přináší pohodlí snadné přípravy, ale zaručuje i vynikající výsledek, kterým potěšíte nejen sebe, ale i vaše blízké.

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou

Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Vdolky jako od babičky: Recept na sladkou dobrotu s povidly a tvarohem

Vdolky, vdolečky – tyto lahodné kousky jsou klenotem české kuchyně a kouzelným způsobem nás vtahují do vzpomínek na babiččiny dobroty. Tradice smažených vdolků s povidly a tvarohem sahá hluboko do minulosti, a dnes vám přinášíme autentický recept, který vás zavede do světa sladké pohody. Připravte se na exkurzi do historie i na výlet do kuchyně, kde se rodí kouzlo vdolků.