20.03.2024
Recept na vepřové medailonky ve smetanové omáčce
Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.
Večeře hotová za 30 minut? Pokud hledáte tip na výborný oběd či večeři, můžete se inspirovat naším receptem na vepřové medailonky ve smetanové omáčce s žampiony a zeleným pepřem. Omáčka se skvěle hodí k zeleným fazolkám, opečeným bramborám, hranolkám i grenaille. Recept je přitom nesmírně jednoduchý. Zvládnou ho tak i naprostí začátečníci, ale ocení i zkušení kuchaři.
Ingredience na 3 porce:
- vepřová panenka (1 ks)
- smetana 40% (200 ml)
- žampiony (4 ks)
- nakládaný zelený pepř
- čerstvý tymián (1 hrst)
- rostlinný olej
- sůl a pepř
Postup:
1/ Panenku nakrájejte na plátky o šířce palce. Jednotlivé medailonky naložte do směsi oleje (nejlépe olivového), soli, pepře a čerstvého promnutého tymiánu. Nechte alespoň hodinu odležet.
2/ Jednotlivé kousky masa dejte na rozpálenou pánev a orestujte z obou stran. Poté sundejte medailonky z pánve a k výpeku přidejte trochu oleje (klidně z misky, ve které bylo naložené maso).
3/ Na pánev přidejte žampiony nakrájené na plátky a lehce je orestujte. Poté přidejte zelený pepř. Směs zalijte smetanou a nechte omáčku zredukovat. Omáčku ochutnejte a případně dochuťte. Pak už můžete panenku s omáčkou podávat. Vše tak budete mít zaručeně hotovo do 30 minut.
Mohlo by Vás zajímat
Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři
Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.
Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty
Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.
Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?
Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.
Levné vaření: Recept kuře na paprice bez paprik
Pokud hledáte jednoduché a zároveň levné jídlo, kuře na paprice je skvělou volbou. Tento tradiční český pokrm se skládá jen z kuřecího masa a omáčky z paprik. Podává se buď s rýží, nebo knedlíky. Pokud se tedy rozhodnete uvařit oběd pro rodinu, neváhejte a vyzkoušejte tento recept, který vás vyjde za málo korun a krásně zasytí.
Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření
Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.
Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.
Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem
Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.
Recept na pečené vepřové maso se smetanou
Už vám dochází nápady, co připravit k obědu nebo večeři? Máme pro vás jednoduchý, ale i přesto chuťově výborný recept na pečené vepřové maso se smetanou. K snadné přípravě tohoto jídla budete potřebovat jen pár ingrediencí.
Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě
Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.
Recept na dokonalé hovězí na víně
Hovězí na víně patří k těm receptům, které vám rozhodně neuniknou na žádné rodinné oslavě nebo výjimečné příležitosti. Tento pokrm se však nemusí omezovat pouze na tyto výjimečné okamžiky. Pokud máte chuť na něco výraznějšího a plnějšího, tento recept na hovězí na víně je tím pravým. Jsme si jistí, že vás jeho chuťová symfonie zcela uchvátí.