Vaše poloha:
Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?
(Foto: canva.com)
Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?
(Foto: canva.com)

22.01.2024

Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?

Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.

 

Ingredience na řízky z vepřové panenky:

 

 

Postup:

 

  1. Příprava masa: Očistěte vepřovou panenku od přebytečného tuku a šlach. Následně ji nakrájejte na tenké plátky. V misce si připravte trochu soli, pepře a hladké mouky. V další misce rozšlehejte vejce. Každý plátek masa nejprve obalte v mouce, poté ve vejci, a nakonec ve strouhance. Ujistěte se, že je řízek pořádně obalený.
  2. Smažení: Na pánvi si rozehřejte olej. Řízky smažte z obou stran dozlatova, což by mělo trvat přibližně 3-4 minuty na každou stranu. Po upečení dejte řízky na papírový ubrousek kvůli přebytečnému tuku.

 

Ingredience na křupavé brambory:

 

 

Postup:

 

  1. Příprava brambor: Brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na tenké plátky nebo hranolky podle preference.
  2. Koření: V misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř a sladkou papriku. Brambory následně obalte v této směsi, aby byly pořádně kořeněné.
  3. Pečení: Rozložte brambory na plech s pečícím papírem. Dejte plech do předehřáté trouby na 220 °C a pečte 25-30 minut nebo dokud brambory nebudou zlatě hnědé a křupavé.

 

Podávání:

 

Podávejte řízky z vepřové panenky spolu s křupavými bramborami. Doporučujeme přidat čerstvou zeleninovou salátovou přílohu nebo omáčku podle vaší chuti.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Roláda, která vám zajistí prázdné talíře: Vepřová panenka se sušenými rajčaty

Jedna z rolád, která dokáže okouzlit chuťové pohárky každého milovníka masitých pochoutek, je vepřová panenka se sušenými rajčaty. Tato lahůdka, kombinující šťavnaté maso s intenzivní chutí sušených rajčat, je ideálním řešením pro každou slavnostní večeři nebo nedělní oběd. Následující recept vám krok za krokem ukáže, jak na to, aby se z vaší kuchyně line jenom vůně, která nikoho nenechá chladným.

Recept na vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři

Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou

Hledáte nápad na skvělý recept s vepřovým masem? Co takhle vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou? Tento lahodný pokrm vás rozhodně nezklame.

Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření

Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.

Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě

Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem

Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Recept na pečené vepřové maso se smetanou

Už vám dochází nápady, co připravit k obědu nebo večeři? Máme pro vás jednoduchý, ale i přesto chuťově výborný recept na pečené vepřové maso se smetanou. K snadné přípravě tohoto jídla budete potřebovat jen pár ingrediencí.

Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě

Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.

Křupavá kůžička a šťavnaté maso: Kuře cacciatore, které se rozplývá na jazyku

Přemýšlíte, co dnes uvařit? Máme pro vás recept na jedinečné kuře cacciatore, které vám rozhodně udělá radost. Kombinace křupavé kůžičky a šťavnatého masa vás zaručeně ohromí. Připravte si tuto lahůdku a přenesete se do italského venkova přímo z pohodlí svého domova.