Vaše poloha:
Jaké maso se nejvíce hodí na grilování?
Zdroj: canva.com
Jaké maso se nejvíce hodí na grilování?
Zdroj: canva.com

06.05.2021

Jaké maso se nejvíce hodí na grilování?

Zima už je za námi a grilovací sezóna je tu! Víte, jaké maso se hodí na gril? Dáme Vám pár tipů, jak správně grilovat maso a udělat skvělou marinádu.

 

Pár tipů, jak připravit maso na gril

 

  • Mražené maso se na gril vůbec nehodí, vždy je lepší volba maso zachlazené.
  • Pokud se stejně rozhodnete použít mražené maso, tak jej rozmrazujte při pokojové teplotě, nikoliv v mikrovlnné troubě.
  • Nejlepší je maso solit těsně před přípravou, protože pokud jej necháte osolené déle odležet, tak maso už nebude šťavnaté.

 

Hovězí maso na grilu

 

S hovězím masem na grilu je to trochu složitější. Maso musí být pořádně vyzrálé, a to z důvodu jeho křehkosti. Stáří hovězího masa můžete poznat dle jeho barvy, mladší je světlejší a starší je naopak tmavší. Zvolte nízký roštěnec a svíčkovou. Můžete také připravit výborné hovězí burgery z mletého hovězího masa na grilu.

 

Vepřové maso na grilu

 

Pokud dáváte přednost vepřovému masu, tak se na gril ideálně hodí kotlety, kýty a krkovička. Na domácí vepřový burger zvolte grilované karbanátky z mletého masa. Můžete také zkusit připravit medailonky z vepřové panenky.  

 

Kuřecí maso na grilu

 

Kuřecí maso je křehké a rychle připravené. Kuře můžete grilovat celé na grilu s otáčivým roštem. Pokud chcete grilovat jen některé části, tak zvolte kuřecí prsa, stehna nebo křídla.

 

Ryby na grilu

 

Vždy kupujte čerstvé ryby, protože ty mražené se budou při grilování rozpadat. Výhodou je, že na gril se hodí skoro každá ryba. Zkuste také grilovat krevety, chobotničky a další mořské plody.

 

Zdroj: canva.com

 

Medová marináda na maso

 

Chcete, aby maso na grilu chutnalo ještě lépe? Připravte vynikající medovou marinádu, která je vhodná na kuřecí, vepřové i hovězí maso.

 

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 4-5 lžíce jemného sladkého kečupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • Oregano
  • Bazalka
  • Mletá skořice
  • Sůl

Postup

Všechny ingredience smícháme a maso vložíme do marinády. Ideálně nechat odležet do druhého dne.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Základní průvodce, jak na grilované steaky a jaký druh masa je nejvhodnější

Buďte to vy, kteří budou mistři v přípravě steaků. Připravte se na dobrodružství chutí, které vás zavede hlouběji do říše masových požitků. Náš průvodce vám ukáže cestu k nejlahodnějším steakům, které ocení celá vaše rodina nebo přátelé.

Je alobal neviditelné nebezpečí ve vaší kuchyni? Společně odhalíme skrytá rizika

Alobal je tenký materiál, který se běžně používá při vaření a pečení. Mnoho z nás ho používá na zabalování jídla a svačin nebo jako krytí při pečení. Na první pohled se zdá jako neškodná pomůcka v kuchyni, ale málokdo si uvědomuje, že alobal může skrývat nebezpečí pro naše zdraví.

Oživte grilovačku s tímto neodolatelným receptem na havajské kuře s BBQ omáčkou

Grilování je oblíbenou aktivitou mnoha lidí. Pokud však hledáte novou inspiraci, máme pro vás skvělý tip a to recept na havajské kuře s BBQ omáčkou. Tento recept kombinuje sladkou a pikantní chuť kuřecího masa s exotickými ingrediencemi. Připravte se na to, že vaše chuťové pohárky budou vysloveně nadšené z této lahodné a neodolatelné pochoutky.

Na jakém tuku je nejlepší smažit rybu?

Při smažení ryb je důležité vybrat správný druh tuku, který bude schopen zajistit křupavou kůrčičku a uvnitř šťavnaté maso. Ale s takovou širokou škálou možností, jaký tuk je nejlepší pro smažení ryb?

Jak rychle a dokonale očistit maso od šlach a tuku?

Nevíte si rady, jak rychle vyčistit a připravit maso? Šlachy nejde snadno odkrojit nožem, protože prorůstají skrz maso. Při čištění masa se už nebudete namáhat – máme pro vás trik, jak ušetřit čas při vaření. Šlach a tuku se zbavíte za pár vteřin!

Babičky věděly, jak v kuchyni zazářit. Seznam praktických fíglů, jak zvládnout kuchyň na jedničku

Naše babičky si musely poradit v každé situaci, aby jejich pokrmy byly vždy dokonalé a rodina spokojena. Výbava kuchyní nebyla tak široká a moderní, jako v těch dnešních a i přesto vše zvládaly. Máme pro vás pár babských fíglů, s kterými si poradíte v nouzi.

Rozmrazujte maso správně! Hrozí množení bakterií.

Určitě to znáte, chystáte se připravit oběd či večeři, ale maso je zmrzlé na kost v mrazáku. Jak ho ale správně rozmrazit? Pokud uděláte při této činnosti chybu, můžete si zadělat na vážné zdravotní potíže. Máme pro vás několik užitečných rad a tipů.

Umíte si představit grilování bez BBQ omáčky? My teda ne! Zkuste náš domácí recept na barbecue omáčku a užijte si tu skvělou chuť

Prázdniny začaly a s nimi i období, kdy se vytahují grily, nakupuje maso, připravuje zahradní posezení a rozesílají se pozvánky na poctivou domácí grilovačku. Žádné hodování s vůní dřevěného uhlí se ovšem neobejde bez vynikající BBQ omáčky. Vyzkoušejte si s námi jeden opravdu luxusní recept.

Jak sušit a uchovávat koriandr pro maximální chuť a aroma?

Koriandr je jedním z nejoblíbenějších koření na světě. Dodává jídlu teplé, citrusové a mírně květinové aroma, které se hodí do široké škály pokrmů, od kari a hummusu až po omáčky a marinády. Ať už pěstujete koriandr sami, nebo si ho kupujete čerstvý v obchodě, je důležité ho správně skladovat, abyste zachovali jeho maximální chuť a aroma.

Jak efektivně využít potraviny: Čtyři metody, jak předejít jejich plýtvání doma

Plýtvání potravinami je jedním z nejzávažnějších problémů současnosti. Každý rok se vyhodí více než jedna třetina všech vyprodukovaných potravin. Poradíme vám, jak plýtvání omezit, abyste pomohli nejen životnímu prostředí, ale i své peněžence.