Vaše poloha:

Magazín - štítek "Jablka"

Nechte se hýčkat: Nejlepší desetiminutová jablková bábovka

Jste-li milovníkem sladkých dobrot, které si můžete dopřát kdykoli bez zdlouhavé přípravy, máme pro vás skvělou zprávu. Dnes vám představíme recept na naprosto božskou desetiminutovou jablkovou bábovku. Tato lahodná pochoutka je rychlá, jednoduchá a přesto plná chuti. Připravte se na malý kulinářský zážitek, který vám zpříjemní chvíle u kávy nebo čaje.

Máte doma přebytek letních jablek? Poradíme vám, jak je využít na více způsobů

Letní jablka mají velký kulinářský potenciál, ať už je máte na zahrádce, ze sousedova stromu, nebo jste si je koupili na trhu. Pojďme se podívat, jak efektivně využít úrodu jablek a proměnit je na skvělé dobroty. Od jablečného octa až po jablečné čaje.

Jak vám může namáčení nohou v jablečném octu pomoci?

Většina z vás má v kuchyni láhev jablečného octa, který používáte k dochucení pokrmů. Tato tekutina je známá pro svou schopnost přidat lahodnou chuť jídlu a pro své přínosy pro naše tělo. Co však možná nevíte, je to, že jablečný ocet je mnohem všestrannější než jen jako kulinářský pomocník. Dokáže vám totiž pomoci i ve světě krásy a zdraví. Jednou z neobvyklých, ale efektivních metod je namáčení nohou v jablečném octu. Jak to funguje a jaké to má výhody? To vám prozradíme v tomto článku.

Proč je hnojení jabloní v dubnu důležité? Ovlivní to úrodu a mnoho dalšího

Růst a vývoj jabloní jsou závislé na řadě faktorů, jako jsou například dostatky vláhy, světla a také pravidelné hnojení. Hnojení je důležitou součástí péče o jabloně, protože pomáhá stromům získat potřebné živiny pro správný růst, vývoj plodů a celkovou zdravotní kondici. Jedno z nejdůležitějších období pro hnojení jabloní je duben. Proč je hnojení jabloní v dubnu tak důležité a jak správně provést toto zásadní úkony, aby bylo hnojení co nejúčinnější a přineslo nejlepší výsledky?

Tento rok se očekává rekordní sklizeň jablek

Podle amerického ministerstva zemědělství je celosvětová sklizeň jablek letos skoro 7% nad pětiletým ročním průměrem. Členské státy Evropské Unii ale zaznamenávají úbytek jablečných sadů

Potravina měsíce Únor: Jablka zimní

Sezóna zimních jablek je tu! Vyzkoušejte tedy jednu z původních českých odrůd, které jindy neseženete.

Recept na jednoduché jablečné řezy, které se hodí ke kávě

Ať už máte na zahrádce vlastní jablka nebo nikoli, určitě vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept. Jablečné řezy skvěle chutnají a ocení je celá vaše rodina.

Upečte si výborný jablečný štrúdl z jogurtového těsta

Máte chuť na něco křupavého, šťavnatého, sladkého a voňavého? Domácí jablečný štrúdl je ideální volbou, protože nejen výborně chutná, ale s koncem léta začíná i jablečná sezóna. Pokud máte chuť experimentovat, vyměňte klasické kynuté nebo listové těsto za jogurtové.

Jednoduchý jablečný koláč s drobenkou

Hledáte tip na rychlý koláč s jablky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a upečte si doma jablečný koláč s drobenkou jako od babičky. Příprava je snadná a zvládne jí i úplný začátečník. Tento koláč budete mít raz dva hotový a celá rodina si na něm pochutná!

Výtečný podzimní jablečný štrůdl z listového těsta

K podzimu neodmyslitelně patří záplava sladkých a šťavnatých jablíček. V obchodech i na farmářských trzích naleznete nespočet odrůd, které doslova vyzívají k zakousnutí.