Vaše poloha:

Magazín - štítek "Kuchyně"

Jak rychle a dokonale očistit maso od šlach a tuku?

Nevíte si rady, jak rychle vyčistit a připravit maso? Šlachy nejde snadno odkrojit nožem, protože prorůstají skrz maso. Při čištění masa se už nebudete namáhat – máme pro vás trik, jak ušetřit čas při vaření. Šlach a tuku se zbavíte za pár vteřin!

Řepkový nebo slunečnicový olej? Jaký je lepší?

Jaký olej použít? Hlavním rozdílem mezi slunečnicovým a řepkovým olejem je v typu tuku, který obsahují. Povíme vám, jak a kdy je používat.

Víte, co je tamari? Tamari vypadá jako sójová omáčka ale má jiné složení

K asijské kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy omáček s výraznou chutí. Patří mezi ně i tamari omáčka. Lze ji snadno zaměnit za sójovou omáčku, která u nás patří k těm nejznámějším a nejčastěji se také vyskytuje v českých kuchyních. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Skořápky od vlašských ořechů nevyhazujte. Pomůžou vám na kašel nebo vám vybělí zuby

Máte doma skořápky od vlašských ořechů a nevíte si rady co s nimi? Určitě je nevyhazujte, protože mají svá využití.

Recepty ze staršího pečiva aneb staré pečivo nepatří do koše

Máte doma starší pečivo a nevíte si rady co s ním? Rozhodně ho nevyhazujte, protože my jsme pro vás našli spoustu řešení, jak ho zpracovat a zároveň tímto krokem zabráníte plýtváním potravin.

Rychlé a účinné vyčištění rychlovarné konvice

Jak účinně vyčistit rychlovarnou konvici během několika minut? Poradíme vám!

Dejte si pozor na skryté cukry. V jedné lžíci kečupu je až jedna kostka cukru

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč kila nejdou dolů i když už nějakou dobu držíte přísnou dietu? Možná jsou problémem skryté cukry v jídle, kterým jste dříve nevěnovali pozornost. Poradíme vám, na které potraviny si máte dát pozor.

Babičky věděly, jak v kuchyni zazářit. Seznam praktických fíglů, jak zvládnout kuchyň na jedničku

Naše babičky si musely poradit v každé situaci, aby jejich pokrmy byly vždy dokonalé a rodina spokojena. Výbava kuchyní nebyla tak široká a moderní, jako v těch dnešních a i přesto vše zvládaly. Máme pro vás pár babských fíglů, s kterými si poradíte v nouzi.

Základní triky šéfkuchařů, jak si pomoc v krajní nouzi v kuchyni

Připravili jsme pro Vás kuchařské triky, které používají profesionálové v kuchyni. Objevte nový rozměr přípravy pokrmů, které jste dosud nepřipravovali správně.

Trpíte záněty? Tyto běžné potraviny mají na tělo špatný vliv. Jaké to jsou?

Chcete jíst zdravě? Pak byste se rozhodně měli vyhýbat potravinám, které mohou v těle způsobovat nepříjemné záněty. Které to jsou?

Kdo šetří, má za tři! Přinášíme vám rady jak ušetřit a zamezit plýtvání potravin

Váš odpadkový koš se rychle plní potravinami? Nevyhazujte jídlo! Poradíme vám, jak potraviny správně nakupovat, ušetřit a nevyhazovat.

Kdy začít s nakládáním okurek a jak postupovat?

Sezóna okurek je v plném proudu a je tedy nejvyšší čas začít s nakládáním. Ať už jste tedy milovníky rychlokvašek či spíše křupavých okurek ve sladkokyselém nálevu, určitě využijte vrchol sklizně naplno. Poradíme vám, jak na to!

Vyzkoušejte 3 osvěžující, letní drinky s melounem nebo levandulí

Léto je v plném proudu a to znamená, že je ideální čas na užívání si! Osvěžte se v horkých dnech těmito lehkými letními drinky, které jsme pro vás připravili! Tyto jednoduché letní drinky bez alkoholu připravíte rychle a uděláte radost celé rodině.

Přepuštěné máslo (ghí): je opravdu tak zdravé?

Přepuštěné máslo neboli ghí – jedná se o zdraví prospěšnou superpotravinu, či spíše o neopodstatněný moderní trend? Zjistěte, co se skrývá za oblibou této nepříliš známé suroviny.

Jaké bylinky vám pomůžou s ochlazením v těchto horkých dnech?

V těchto letních, horkých dnech se těžce funguje a proto se snažíme různými způsoby zchladit. My pro vás přinášíme seznam vhodných bylinek, které vám pomůžou s ochlazením organismu a zpříjemní pobyt na slunci.

Jak si správně zamrazit ovoce?

Každé ovoce má své období, kdy je nejzdravější a cenově nejdostupnější. Jediný způsob, jak si na nich pochutnat, i když zrovna nemají sezónu, je zamrazit je. Připravili jsme pro vás rady, jak skladovat ovoce v mrazáku, aniž by se změnila jeho chuť.

Jaké mít doma kuchyňské spotřebiče, které vám usnadní vaření?

Trávíte v kuchyni hodně času a chcete jej strávit efektivně? Jak vybrat ten správný kuchyňský spotřebič, který splní všechna vaše očekávání? Připravili jsme pro vás seznam několika kuchyňských spotřebičů, které vám usnadní vaření a ušetří spoustu času.

Uvařte si domácí bramborové gnocchi

Příprava domácích noků může znít složitě, ale ve skutečnosti je můžete udělat v několika jednoduchých krocích! Tuto oblíbenou přílohu můžete podávat s jakoukoli omáčkou a domácí noky jsou mnohem lepší a chutnější než kupované. Vyzkoušejte náš recept na domácí bramborové noky!

Potravina měsíce květen: Jahody

K začínajícímu létu neodmyslitelně patří i jahody. Vyzkoušejte proto jeden z našich receptů a vychutnejte si jejich jedinečnou svěží chuť. Uděláte tím i něco pro své zdraví!

Potravina měsíce květen: Mangold

Znáte pestrobarevný mangold? Právě přichází jeho sezóna a byla by tedy škoda nevyužít tuto netradiční zeleninu naplno. Vyzkoušejte proto jeden z našich receptů a připravte si z této atraktivní zeleniny lahodnou večeři.

Potravina měsíce květen: Kedluben

Mezi nejrannější druhy jarní zeleniny patří kromě chřestu či ředkviček právě kedlubna. Jde o poměrně nenápadnou potravinu, kterou máme tendenci podceňovat. Jde však o nesmírně zdravou a chutnou zeleninu. Zjistěte proto, čím je kedlubna jedinečná a proč ji častěji zařadit do svého jídelníčku!

Potravina měsíce květen: Chřest

Chřest patří mezi první jarní zeleninu, a právě tedy přichází období jeho sklizně. Využijte tedy nadcházející sezóny naplno a dopřejte svém tělu tuto nesmírně zdravou lahůdku. Poradíme vám, jak chřest zpracovat a prozradíme, jaké jsou zdravotní benefity jeho konzumace!

Reklama