Vaše poloha:

Magazín - štítek "Recepty"

Krémové palačinky s houbami a špenátem: Snadný recept na lahodnou večeři

Krémové palačinky s houbami a špenátem patří mezi pokrmy, které zaujmou na první pohled, a ještě více na první ochutnání. Jemné palačinky se spojují s výraznou chutí hub a špenátu, které dohromady vytvářejí harmonickou kombinaci. Recept je vhodný na rychlou večeři i slavnostnější pohoštění, a přitom je jeho příprava překvapivě snadná.

Víte, jak upéct ten nejlepší frgál? Podrobný návod krok za krokem

Frgál, tradiční valašský koláč, je lahůdkou, která potěší každého milovníka sladkého pečiva. Jeho příprava není složitá, ale vyžaduje pozornost a správný postup. Přinášíme vám podrobný návod, jak upéct ten nejlepší frgál přímo u vás doma.

Domácí švestková povidla: Tradiční recept, který provoní celou kuchyni

Švestková povidla patří k nejoblíbenějším tradičním dobrotám české kuchyně. Jejich příprava je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to – hustá, voňavá a přirozeně sladká povidla, která vydrží ve spíži i několik let. Naučíte se, jak je připravit bez konzervantů, a získáte tipy na jejich využití.

Jak správně zavařovat houby: Vše, co potřebujete vědět

Zavařování hub je oblíbeným způsobem, jak si uchovat lesní úrodu na zimní měsíce. V tomto článku se dozvíte, jak správně postupovat při zavařování, abyste si mohli vychutnat své oblíbené jedlé houby po celý rok. Naučíme vás, jaké houby jsou vhodné k zavařování, jaký postup zvolit a na co si dát pozor, aby byl výsledek perfektní.

Neviditelný jablečný koláč: Tajemství tenkých plátků, které změní klasický dezert v zážitek

Neviditelný jablečný koláč, známý i jako francouzský Gâteau Invisible, je dezert, který promění obyčejná jablka v delikátní mozaiku. Díky vrstvení tenkých plátků ovoce a jemného těsta vzniká lehký, vláčný a vizuálně působivý koláč, který si získal popularitu po celém světě – od Francie až po Japonsko.

Recept na vepřovou roládu s ovocem: Meruňky a švestky v karamelu dodají masu noblesu

Vepřová roláda patří mezi klasické sváteční pokrmy české kuchyně. Tentokrát vám ukážeme, jak ji povýšit na skutečný gurmánský zážitek díky náplni z karamelizovaných meruněk a švestek. Sladko-slaná kombinace s jemnými bylinkami překvapí hosty a promění běžný nedělní oběd v kulinářskou událost.

Domácí džemy, které v září nesmí chybět: Vyzkoušejte netradiční kombinace a vůni babího léta

Září je měsícem plným barev a chutí. Ovoce dozrává naplno a přímo láká k přípravě domácích džemů, které provoní celou kuchyni. Přinášíme tipy na tradiční i překvapivé kombinace, které stojí za vyzkoušení.

Nejlepší bramborový salát? Tajná ingredience dělá z klasiky nezapomenutelný pokrm

Bramborový salát patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás – ať už ke smaženému řízku, grilovanému masu nebo jako součást slavnostní tabule. Možná ale nevíte, že existuje jedna nenápadná ingredience, která dokáže posunout chuť této klasiky na úplně jinou úroveň. Jaký je recept na dokonalý salát a co do něj přidat, aby byl nezapomenutelný?

Švestkové knedlíky: tradiční český recept, který nikdy nezklame

Švestkové knedlíky patří mezi nejoblíbenější sladké pokrmy české kuchyně. V sezóně zralých švestek se objevují na stolech po celé zemi a mají mnoho podob – z tvarohového, bramborového i kynutého těsta. Přinášíme recept na jemné a vláčné knedlíky se švestkami, které si můžete připravit jako sladký oběd nebo dezert.

Švestkový koláč na plech: vláčná klasika, která voní po domově

Hledáte recept na rychlý a osvědčený koláč, který nasytí celou rodinu? Švestkový koláč na plech je ideální volba. Nadýchané těsto, šťavnaté švestky a lehký cukrový posyp vytvoří dezert, který se hodí jak k odpolední kávě, tak i jako sladká svačina.

Podzimní pokušení: Dýňový cheesecake se skořicí, který si zamilujete

Krémový, jemně kořeněný a dokonale podzimní – takový je dýňový cheesecake, který se v posledních letech stal oblíbeným dezertem nejen v Americe, ale i u nás. Pokud máte rádi cheesecake a chcete ho povýšit na novou úroveň, zkuste do něj zakomponovat dýni a špetku voňavého koření. Výsledek vás překvapí.

Švestkový koláč s čokoládou: Recept na vláčný dezert

Spojení šťavnatých švestek a čokolády je kombinací, která potěší milovníky sladkých dezertů i klasického domácího pečení. Vyzkoušejte recept na švestkový koláč s čokoládou, který je vláčný, jednoduchý a ideální jako podzimní pohoštění pro rodinu i hosty.

Bílé vegetariánské lasagne se špenátem, houbami a sýrem

Pokud hledáte lehčí alternativu klasických boloňských lasagní, bílé lasagne se špenátem, houbami a sýrem vás nadchnou. Kombinace jemného bešamelu, listového špenátu a výrazné chuti hub vytváří plnohodnotný vegetariánský pokrm, který si snadno připravíte i doma.

Recept na matcha mochi brownie: vláčný moučník s výraznou chutí čaje matcha

Matcha mochi brownie spojuje to nejlepší z Japonska i moderní cukrařiny. Díky lepkavé rýžové mouce má tento moučník jemnou, žvýkavou strukturu, zatímco mascarpone a smetana mu dodají vláčnost a krémovost. Výrazná chuť a barva matchy, doplněná čerstvými jahodami, dělá z tohoto receptu originální dezert, který zaujme na první pohled i ochutnání.

Podzimní hit do vaší kuchyně: Dýňové muffiny, které zvládne každý

Hledáte jednoduchý recept, který provoní váš domov a potěší celou rodinu? Dýňové muffiny jsou ideální volbou. Jsou vláčné, jemně kořeněné a perfektní k odpolední kávě i jako svačina do práce nebo školy.

Recept na krémové těstoviny s kuřecím masem ve dvou variantách

Krémové těstoviny s kuřecím masem jsou oblíbeným jídlem, které se skvěle hodí na rychlou večeři i na slavnostnější příležitosti. Jejich výhodou je jednoduchá příprava a možnost obměňovat ingredience podle toho, co máte právě k dispozici nebo co máte rádi. V tomto článku vám představíme dva osvědčené recepty – jednu svěží verzi s rajčaty a špenátem a druhou variantu s houbami, která dodá pokrmu výraznější, zemitější chuť.

Domácí tortilly: Rychlé, měkké a voňavé jako z restaurace

Zapomeňte na kupované placky z obchodu. Domácí tortilly zvládnete připravit za pár minut a výsledek vás ohromí. Jsou nadýchané, měkké a skvěle se hodí jak k masu, tak k zelenině.

Jak zavařit švestky: Recept na sladkou pochoutku do zásoby

Švestky jsou vynikající ovoce, které si můžete užít i mimo sezónu díky jejich zavaření. Naučte se, jak připravit sladké zavařené švestky, které budou ideální pochoutkou do zásoby pro dlouhé zimní měsíce.

Recept na povidlový koláč s drobenkou: Neodolatelná klasika

Povidlový koláč s drobenkou je tradiční česká pochoutka, která nikdy nezklame. Tento koláč spojuje sladkost povidel, křupavost drobenky a jemnost těsta do jednoho lahodného celku. Naučte se, jak připravit tento jednoduchý, ale přesto vynikající dezert, který si zamiluje celá rodina.

Tajemství odhaleno: Tohle je nejlepší dýňová polévka, jakou kdy ochutnáte!

Dýňová polévka patří mezi královny podzimu – hřejivá, jemná a plná chuti. Existuje stovky variant, ale tahle receptura se stala hitem, který si zamiluje celá rodina.

Zapomeňte na pánev: Tento trik udělá ze slaniny křupavou pochoutku bez nepořádku

Křupavá slanina bez prskajícího oleje a špinavé pánve? Stačí tři minuty a jednoduchý trik, který si získal miliony fanoušků na internetu. Vyzkoušejte ho i vy doma.

Celý život smažíte vajíčka špatně. Takto to dělají šéfkuchaři

Volské oko nebo míchaná vajíčka patří k nejoblíbenějším snídaním, ale přiznejme si – často končí připečeným bílkem nebo nevýraznou chutí. Přitom existuje jednoduchý trik, díky kterému budou vajíčka křehká, nadýchaná a neodolatelně chutná. Jak na to?

Reklama

Spolupracujeme s: