Magazín - štítek "Skladování potravin"

Zkuste skladovat cibuli v mrazáku a už vás nepřekvapí slzy u krájení
Cibule je v kuchyni nezastupitelným pomocníkem, ale její krájení může být pro mnohé nepříjemným zážitkem kvůli slzám, které tento proces často provází. Zajímavým řešením, jak si uchovat cibuli čerstvou na delší dobu a zároveň minimalizovat slzení při jejím krájení, je její uskladnění v mrazáku. Tento článek vás provede důvody, proč zmrazovat cibuli, jak na to, a nabídne tipy, jak z této techniky těžit naplno.

Děláte to taky špatně? Takhle správně uchováte vejce až do Velikonoc
Chcete mít jistotu, že vám vejce vydrží čerstvá až do Velikonoc? Díky osvědčeným trikům z domácností i profesionálních kuchyní to zvládnete snadno. Poradíme vám, jak vejce správně skladovat, jak poznat, že jsou ještě v pořádku, a kdy se jim raději vyhnout.

Lednice nebo spíž? Odborníci prozradili, kde vydrží vejce nejdéle
Myslíte si, že vejce musí hned do lednice? Možná si tím sami zkracujete jejich trvanlivost. Přinášíme praktické rady, co s vejci po nákupu, kdy je opravdu dávat do lednice a jak to dělají profesionálové v kuchyni i babičky na venkově.

Jak dlouho vydrží domácí sádlo? Správné skladování a jeho využití v kuchyni
Domácí škvařené sádlo je oblíbenou surovinou v české kuchyni, ale víte, jak dlouho vydrží a jak ho správně uchovávat? Pokud se o něj dobře postaráte, může si uchovat svou kvalitu i několik měsíců. Jak poznat, že se sádlo kazí, a jak ho co nejlépe využít v kuchyni? Přinášíme vám tipy na správné skladování i různé způsoby jeho použití.

Tofu, které chutná skvěle? Naučte se ho vybrat, skladovat a připravit bez chyb
Tofu je univerzální a zdravá ingredience, kterou můžete proměnit ve skutečnou lahůdku. Klíčem k dokonalému výsledku je správný výběr, skladování a příprava. Naučte se, jak s tofu pracovat, aby vás nadchlo svou chutí i všestranností.

Jak prodloužit trvanlivost čerstvého zelí: Nejlepší způsoby skladování
Zelí je skvělým zdrojem vitamínů a vlákniny, ale jeho trvanlivost může být omezená, pokud není správně skladováno. Naučte se, jak uchovávat čerstvé zelí, tak, aby vydrželo co nejdéle čerstvé a chutné. Přinášíme vám praktické tipy a rady, které prodlouží životnost zelí, ať už ho máte v lednici, sklepě, nebo chcete využít jiné metody.

Seznam potravin, které lákají potravinové moly
Potravinový mol je nevítaný host, který může způsobit mnoho nepříjemností ve vaší kuchyni. Tito malí škůdci se často objevují v potravinách, které máme běžně doma, a jakmile se usadí, je velmi obtížné se jich zbavit. V tomto článku se podíváme na to, které potraviny nejvíce přitahují potravinové moly a jak se jejich invazi účinně bránit.

Jak se vyhnout potravinovým onemocněním během letních měsíců
Teploty stoupají a lidé začínají trávit více času venku s jídlem, je důležité zajistit, aby vaše potraviny zůstaly bezpečné ke konzumaci. Připravili jsme klíčové tipy, jak se vyhnout onemocněním způsobeným potravinami během léta.

Mrkev čerstvá týdny? S tímto trikem to zvládnete snadno
Víte, jak správně skladovat mrkev, aby vydržela křupavá a svěží celé týdny? Poradíme vám, jak kořenovou zeleninu uchovávat a čemu se raději vyhnout.

Jak mouka pomáhá při skladování cibule? Osvědčený tip pro čerstvou cibuli
Skladování cibule nemusí být věda. S jednoduchým, ale účinným trikem, který zahrnuje obyčejnou mouku, můžete zajistit, že vaše cibule zůstane čerstvá mnohem déle. Jak na to?

Skladování brambor: Jak správně připravit skladovací prostor aby vydržely do jara?
Máte možnost si vypěstovat vlastní brambory nebo si je každoročně kupujete u soukromého pěstitele? Ať je to jakkoli, každý si přeje, aby uskladněné brambory nevyklíčily. Jak tedy docílit toho, aby brambory vydržely opravdu dlouho? Klidně až do jara a bez klíčků? Musíte je správně uskladnit a vybírat takové hlízy, které nejsou poškozené a jsou dostatečně zralé a mírně očištěné od zeminy. Chcete-li si nejen v zimním období užívat chuť brambor, bude potřeba, abyste dodrželi několik podmínek. Pak se z nich budete těšit i za několik měsíců.

Česnek bez plísnění a ztráty chuti: Naučte se správný postup sklizně a skladování, který zajistí česneku dlouhý život
Není nad český česnek vyznačující se silnou chutí a výrazným aroma. Jeho pěstování je přitom velmi snadné a zvládne ho opravdu každý. Problémem však může být skladování. Neděláte i vy tyto chyby?