Spoustu lidí možná neví, že meloun je druh zeleniny z čeledi tykvovitých, přestože je častokrát považován za ovoce, pravděpodobně pro jeho velmi sladkou chuť. Na světě se pěstuje spoustu druhu melounů, které se odlišují barvou i tvarem. Nejčastěji ale meloun rozdělujeme na vodní meloun a cukrový meloun. Vodní meloun má zelenou kůru, červenou dužinu a rovnoměrně rozmístěná semena (pecky) a obsahuje v průměru 91 % vody. Cukrový meloun má též zelenou kůru, vevnitř je ale žlutý a od melounu vodního se neliší jen vzhledem, ale i chutí. Melouny se sklízí v období léta – tudíž je to jeden z typických letních pokrmů. Konzumuje se buď jen nakrájený, jako přísada v salátu nebo jako šťáva, ze které se připravují i letní alkoholické drinky.
Platí do vyprodání zásob.
Tento výpis má pouze informativní charakter a nemůže být použit pro vymáhání zboží podle uvedených specifikací.